Predstavit će se i gosti iz Solina, sudionici virovske “Prkačijade“ te slovenski partneri na projektu “Uživam tradiciju“

PRIJAVILE SE 42 NATJECATELJICE: U gornjostubičkom Dvorcu Oršić najavljena 13. manifestacija “Babičini kolači”

Objavljeno: 25.03.2019. IB

U Dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici održana je konferencija za medije, na kojoj je najavljena 13. po redu manifestacija “Babičini kolači”, koja će se ondje održati u subotu s početkom u 15 sati. Manifestaciju su najavili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Nadica Jagarčec.

Ocjenjivačka komisija

Pred ocjenjivačkom komisijom, koju čine vrsni gastronomski znalci Branko Čukelj, direktor hrane i pića u Hotelu “Sheraton”, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, zatim Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala “Oblizeki” i Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje, natjecat će se 42 bake. Bit će tu i gosti iz Solina, koji će predstaviti kulturu i tradiciju kraja iz kojeg dolaze. Predstavit će se i sudionici virovske “Prkačijade“ te slovenski partneri na projektu “Uživam tradiciju“.

“Izvorno zagorsko“

Osim za jedno od tri pobjednička mjesta, bake se natječu i za priznanje za vizualni dojam pod nazivom “Izvorno zagorsko“. U ovoj kategoriji boduje se opći dojam, odnosno, koliko su se natjecateljice svojom odjećom i dekoracijom izlagačkog mjesta uspjele približiti starini zagorskog duha i tradiciji, o čemu će, uz predsjednicu žirija Tatjanu Brlek, voditeljicu Muzeja “Staro selo” Kumrovec, odlučivati i koreografkinja KUD-a Matija Gubec Mirjana Sačer te muzejska savjetnica u Muzejima Hrvatskog zagorja Vlatka Filipčić Maligec. Kao i svake godine, nakon manifestacije i natjecanja bit će izdana knjiga svih recepata kolača natjecateljica.
Manifestaciju organiziraju Krapinsko – zagorska županija, Turistička zajednica KZŽ i Zagorska razvojna agencija, u suradnji s Općinom Gornja Stubica i Muzejima Hrvatskog zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba