“STVARATELJI ZA STOLJEĆA”: U konkurenciji 270 kandidata iz sedam zemalja, u Zagorje stigle dvije prestižne nagrade Međunarodnog ekonomskog foruma

Krapinsko – zagorskoj županiji nagrada za doprinos razvoju poduzetništva, a Dundo prometu za inovacije, razvoj ideja i investicije

Objavljeno: 24.03.2019. JJ

U subotu je u Dubrovniku održana svečanost dodjele priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, u sklopu projekta “Stvaratelji za stoljeća”, kojeg provodi Međunarodni ekonomski forum “Perspektive”, koji broji 1178 članova u devet zemalja jugoistočne i zapadne Europe.

Održao prezentaciju

Ove godine za nagradu je u sedam kategorija bilo predloženo 270 kandidata iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Norveške, Slovenije i Srbije, a među laureatima je i Krapinsko – zagorska županija.

Nagradu je preuzeo župan Željko Kolar, koji je prije svečanosti dodjele održao prezentaciju o Krapinsko – zagorskoj županiji – doprinos Županije za razvoj poduzetništva, kako u financijskom smislu, kroz subvencioniranje kamata, zatim promociju gospodarstva kroz financiranje promotivnih aktivnosti gospodarske i obrtničke komore, te kroz aktivnosti koje uključuju privlačenje novih investicija.

Vizionari i lideri

Župan Kolar posebno se osvrnuo na izgradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini te nedavno otvaranje ureda Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) za područje cijele Europske unije u Dvorcu Bračak. No, uz KZŽ, priznanje za inovacije, razvoj ideja i investicije u poduzetništvu u Dubrovniku je dodijeljeno i jednom zagorskom poduzeću – Dundo prometu iz Radoboja.

Nagrada je utemeljena 2013. godine, kako bi se, prema riječima utemeljitelja, široj javnosti skrenula pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba