U zabočkoj Osnovnoj školi predstavljen projekt “Zdravo i fino“ DND-a Zabok

Dječje vijećnice učenicima prenijele znanja i iskustva o zdravoj prehrani i uzgoju zdravih namirnica te im prezentirale jela koja su pripremile

Objavljeno: 24.03.2019. IB

U sklopu četvrtog ciklusa projekta “Zdravo i fino“ Društva Naša djeca Zabok, koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem, jedna od aktivnosti bila je i vršnjačka edukacija u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

Tri kuharice

Tijekom veljače i ožujka, dječje vijećnice Ana Grah, Lana Repovečki i Sara Tršinski, uz pomoć asistentice na projektu Sandre Benčić i voditeljice Jasenke Borovčak, učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda predstavile su projekt “Zdravo i fino“ te im predstavile zdrava jela koja su one, uz pomoć voditeljice kuhanja Snježane Krpes i odraslih volonterki DND-a, pripremile u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok. Do sada su u sklopu projekta izdane i tri kuharice – “Zdravo i fino“, “Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima“ s CD-om “Zdravo i fino” te “Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta“.

 Zdrave grickalice

– Cilj ovih prezentacija je da se djeci kroz kreativno – edukativne radionice, igre, asocijacije, kviz, sortiranje zdravih i nezdravih namirnica te zamjene školskog jelovnika zdravijom varijantom, osvijesti važnost zdrave prehrane i usvajanja zdravih prehrambenih navika, kao i važnost kretanja te prevencije pretilosti. Na svakoj radionici djeca su degustirala zdrave grickalice, tostirane bademe i suncokretove sjemenke, te su za nagradu dobili bedževe s dječjim porukama o zdravoj prehrani, a i sami su imali priliku pisati svoje poruke i slogane te dojmove s radionica. U ovom ciklusu projekta radionice će se po prvi puta provoditi i s djecom predškolske dobi u Dječjem vrtiću “Zipkica”, a projekt “Zdravo i fino“ u 2019. godini financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja – rekla je voditeljica projekta Jasenka Borovčak.

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba