PRIMIJENILI TAKTIKU ZAUSTAVLJANJA TZV. “LIJEVKOM”: Zagorska policija u četvrtak na autocesti A2 provela četverosatnu akciju pojačanog nadzora prometa

Kontrolirali 706 vozila i pritom utvrdili 61 prekršaj – 44 prebrze vožnje, jednu pod utjecajem alkohola, a u jednom su autu pronašli i kilu duhana bez markica

Objavljeno: 22.03.2019. AB

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske su u četvrtak, od 15 do 19 sati, na autocesti A2, u suradnji s Mobilnom jedinicom prometne policije Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice carine -područne jedinice Krapina, Centrom za vozila Hrvatske i djelatnicima Hrvatskih cesta proveli pojačani nadzor prometa, uz primjenu taktike zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima, takozvanim lijevkom (kada se više vozila s autoceste preusmjeri na najbliži izlaz ili benzinsku postaju op.a.).

Pronalazak prekršitelja

Cilj akcije bio je podizanje opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja vršenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koji se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

– Ukupno je kontrolirano 706 vozila, a pritom je utvrđen ukupno 61 prekršaj, od čega 59 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zabilježena su 44 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola (1,38 g/kg), jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva, dva prekršaja nekorištenja svjetala na vozilima i dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, kao i dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu – istaknuli su iz PU krapinsko – zagorske.

Preuzela Carina

Također je tijekom kontrole u jednom vozilu od strane Mobilne jedinice pronađen jedan kilogram sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija, a protiv počinitelja postupanje su preuzeli službenici Mobilne jedinice carine, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba