Sutra u Bedekovčini jubilarna 25. Smotra folklora Krapinsko – zagorske županije

DOĐITE NA FESTIVAL TRADICIONALNE PJESME I PLESA: Na najbrojnijoj Smotri unazad pet godina, predstavit će se 309 plesača iz devet zagorskih KUD-ova

Objavljeno: 22.03.2019. JJ

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga, ove subote s početkom u 18.30 sati u sportskoj dvorani u Bedekovčini održat će se jubilarna 25. Smotra folklora Krapinsko – zagorske županije. Bit će to najbrojnija Smotra folklornih plesača unazad pet godina. Predstavit će se njih 309, iz devet kulturno – umjetničkih udruga, s 12 koreografija, koje su pripremili stručni voditelji i članovi Hrvatskog društva folklornih voditelja i koreografa. Publika će, osim u pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja, moći uživati i u tradicijskoj baštini Moslavine, Posavine i Baranje.
Sudjelovat će KUD Đurmanec, KUD “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica, KUD Pregrada, KUD Sveti Križ Začretje, Ansambl Zabok, KUD Lobor, KUD “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice, KUD “Ljudevit Gaj” iz Mača i KUD Laz.
Stručni promatrač prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, je Goran Knežević, koji će u prosudbenom postupku odrediti najuspješniju izvedbu zagorskog folklora, najuspješniju izvedbu koreografije koja obrađuje hrvatsku folklornu građu izvan Zagorja i najuspješniju praizvedbu.
– Pozivamo sve, ne samo zaljubljenike u tradicijsku kulturu, da se pridruže ovoj manifestaciji, festivalu plesa, te uživaju u izvedbama naših kulturno – umjetničkih udruga – poručio je Boris – Roman Blažinić, predsjednika ZAKUU-a KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba