Delegacija Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj posjetila Krapinsko – zagorsku županiju

“Amerikancima smo prezentirali naše strateške projekte, a surađivati možemo na području znanosti, obrazovanja i zaštite ljudskih prava”

Objavljeno: 21.03.2019. zagorjeinternational

Delegacija Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, koju čine Sarah Groen, prva tajnica za politička i ekonomska pitanja i Thomas Verhagen, drugi tajnik za pitanja sigurnosti, u posjetu je Krapinsko – zagorskoj županiji. U sklopu novog programa američkog Veleposlanstva pod nazivom “MeetUS”, djelatnici Veleposlanstva SAD-a planiraju posjetiti razna poduzeća te obrazovne i kulturne institucije i bolje se upoznati sa svim krajevima Hrvatske. Najprije su se u Krapini sastali s krapinsko – zagorskim županom Željkom Kolarom, koji je rekao kako su imali vrlo živahan razgovor u kojem im je prezentirano trenutno stanje na području Krapinsko – zagorske županije.

Strateški projekti

– Prošli smo područje gospodarstva, obrazovanja, zdravstva, pa i socijalnih usluga, do udruga. Ono što smo posebno prezentirali, su strateški projekti Krapinsko – zagorske županije koje provodimo i koje želimo provoditi u najskorijoj budućnosti, koji su detektirani i verificirani kroz Strategiju razvoja Krapinsko – zagorske županije i Master plan s jasnim ciljem i vizijom onoga što želimo napraviti. Razmotrili smo mogućnosti, gdje možemo blisko surađivati s američkim Veleposlanstvom u Hrvatskoj, odnosno s Amerikom, a to je prije svega suradnja u znanosti i obrazovanju, u zaštiti ljudskih prava, s posebnim naglaskom na senzibilitet oko Holokausta i neprihvatljivost veličanja bilo kakvih fašističkih ideologija, bilo gdje u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj – istaknuo je župan Kolar.

Ponovni posjet

Prva tajnica za politička i ekonomska pitanja u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj, Sarah Groen, zahvalila je županu na prijemu.

– Sastanak je bio fantastičan, čuli smo o razvoju gospodarstva i turizma. U Veleposlanstvu imamo novi program “MeetUS” i veseli nas što ćemo u sklopu njega upoznati svaki dio Hrvatske. Plan nam je vratiti se i sa županom porazgovarati o svemu što se ovdje događa te izgraditi dobre odnose s ovom županijom  – rekla je Groen.

U delegaciji su bili i Saša Gorjanec iz Ureda za tisak i kulturu te Vatroslav Lacić iz Ureda sigurnosti. (ab, ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba