SKUPILI DOVOLJNO POTPISA: Bedekovčanski HDZ nakon sazivanja konferencije za medije, na kojoj su upozorili na “propuštenu priliku” i nedobivanje 7,45 milijuna kuna potpora za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića, sada traži i sazivanje tematske sjednice Općinskog vijeća

“Treba hitno naći rješenje za smještaj još 50-ak djece s liste čekanja u vrtić, to je bitnije od političke opredijeljenosti. Pozivamo i roditelje da nam se pridruže”

Objavljeno: 18.03.2019. zagorjeinternational

Nastavno na konferenciju za medije održanu u Bedekovčini prošlog ponedjeljka, na kojoj su Marko Ocvirek i Barbara Sente iz općinskog HDZ-a te Brigita Rogan iz ZDS-a, upozorili na propuštenu priliku korištenja sredstava iz EU fondova u iznosu od 7,45 milijuna kuna, za rekonstrukciju i nadogradnju Dječjeg vrtića u Bedekovčini te na navodne nepravilnosti u postupcima nabave i prijave projekta, pokrenuta je i inicijativa za hitnim sazivanjem tematske sjednice Općinskog vijeća Bedekovčina – priopćeno je iz bedekovčanskog HDZ-a.

Šest potpisa

Navedenu inicijativu potpisalo je šestero općinskih vijećnika – Jura Koprek s kandidacijske liste Jurice Markovića, Kristijan Dekanić (BM 365), Brigita Rogan (ZDS) te Igor Kovač, Marko Ocvirek i Zdravko Tušek iz HDZ-a. Ona je, istaknuto je, službeno podnesena 14. ožujka, predsjedniku Općinskog vijeća, općinskom načelniku te predstojnici Ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Sukladno Statutu Općine i Poslovniku o radu Općinskog vijeća, očekujemo sazivanje hitne sjednice najkasnije do kraja ovoga mjeseca. Na toj bi se sjednici trebalo raspraviti i pronaći adekvatno rješenje za žurnim rješavanjem smještajnih kapaciteta za 50-ero djece s liste čekanja za upis u vrtić. Ovom prilikom želimo izraziti žaljenje i zabrinutost, posebno ponukani komentarima pojedinih vijećnika, koji su izjavili da im stranačka pripadnost ne dopušta podržati ovakvu inicijativu, da ih to ne zanima, ili da im je važnije biti uz načelnika Bana. Smatramo da ovakvo ponašanje i “držanje štange” načelniku Darku Banu i zamjeniku načelnika Janku Buzjaku, pokazuje kako pojedini vijećnici stavljaju vlastiti politički i osobni interes ispred javnog, suprotno onome zbog čega su ih građani birali i zbog čega su prisegnuli na vijećničku dužnost.

Konstruktivna rasprava

Iskreno se nadamo da će upravo ova situacija pokazati da je pitanje hitnog rješavanja dodatnih kapaciteta za smještaj 50-ak djece u Dječjem vrtiću, važnije od bilo čije političke opredijeljenosti ili osobnog interesa. Pozivamo stoga sve mještane, a posebno roditelje djece, da nam se pridruže na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća, kako bismo svi zajedno, uz konstruktivnu raspravu, donijeli zaključke kojima ćemo osigurati hitno rješavanje ovog gorućeg problema – zaključuje u priopćenju medijima bedekovčanski HDZ.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba