Plivači Olimpa proteklog vikenda postigli odlične rezultate u Rijeci, Puli i Zagrebu

Na natjecanju za najmlađe, Toto Šipek Glavač osvojio četiri zlatne medalje i pehar za ukupnu pobjedu u svom godištu

Objavljeno: 18.03.2019. IB

Ženska ekipa Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka nastupila je na ovogodišnjem Ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju, održanom na riječkom plivalištu Kantrida, organiziranom za najbolje hrvatske plivačke klubove rangirane u A i B divizije (od 1. do 16. mjesta). Za Olimp su nastupile Jana Pavalić, Tesa Novak, Hana Sivec, Lara Lončarić, Magda Slovenec i Lana Halapir, koje su odličnim plivanjem zauzele treće mjesto i zadržale status u diviziji B. Ukupno su osvojile 14.734 FINA bodova. Pobjednice su postale plivačice Zagrebačkog plivačkog kluba, koje iduće godine plivaju u višem razredu. Na ovom državnom natjecanju sudila je i licencirana sutkinja iz Krapinsko – zagorske županije Sanja Halapir.

Drugo mjesto

Muška ekipa Olimpa istovremeno je nastupila u Puli, na Ekipnom prvenstvu Hrvatske divizije C. Patrik Erceg, Gašpar Futivić, Petar Pavalić, Vili Sivec i Nikola Iveković, u neizvjesnoj i uzbudljivoj završnici osvojili su ukupno drugo mjesto i 12.494 FINA bodova. Pobjednici su bili plivači Arene iz Pule.

Šest medalja

Najmlađi plivači sudjelovali su pak na 15. plivačkom natjecanju za najmlađe pod nazivom Miting sv. Patrika 2019. u Zagrebu. Plivalo je ukupno osamstotinjak plivačica i plivača iz 26 hrvatskih klubova. Olimp je nastupio sa 17 natjecatelja, a ukupno su osvojili šest medalja, od čega pet zlatnih i jednu srebrnu. Emma Horvat je osvojila dvije medalje, zlatnu na 50 leptir i srebrnu na 50 slobodno te je u ukupnom zbiru iz četiri discipline osvojila pokal za drugo mjesto. Unutar prvih deset uvrstio se i Leon Novak. Olimpova mješovita štafeta na 4×50 slobodno u sastavu Vanja Bartol, Patrik Dinjar, Emma Horvat i Leon Novak osvojila je deseto mjesto. Toto Šipek Glavač je osvojio četiri zlatne medalje i pehar za ukupnu pobjedu u svom godištu. Pobijedio je u disciplinama 25 leptir, prsno i slobodno, a unutar prvih deset još se plasirala Helena Dinjar. Boje Olimpa na ovom natjecanju branili su još i Enio Horvat, Ivan Fučkar, Matija Bartol, Niki Horvat, Dominik Kramarić, Gita Vlahek, Lucija Borošak, Sara Kerep, Hana Blažević i Lori Šipek-Glavač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba