U prepunoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici snage odmjerili veterani Dinama i Hajduka te ekipa krapinsko – zagorskog župana Kolara

JOŠ JEDNOM POKAZALI VELIKO SRCE: Odigrana humanitarna nogometna utakmica za Danijela Plašća, kojemu je za kupnju robotskog odijela potrebno još desetak tisuća eura

Objavljeno: 17.03.2019. ivanabelosevic

U prepunoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici odigrana je humanitarna nogometna utakmica između veterana GNK Dinamo i HNK Hajduk te ekipe krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara za Danijela Plašća iz Zlatara, kojemu su potrebna novčana sredstva kako bi u cijelosti isplatio robotsko odijelo pomoću kojeg se samostalno kreće. Podsjetimo, Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, koji je nakon što je 2015. godine doživio prometnu nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Za njega je tijekom prošle godine već provedeno nekoliko humanitarnih akcija, a ova je organizirana kako bi se zatvorila financijska konstrukcija, odnosno, kako bi Danijel robotsko odijelo dobio u trajno vlasništvo. Odijelo košta 70 tisuća eura, a još mu je potrebno nekih desetak tisuća eura.

Danijel Plašć rekao je da nakon malo više od pola godine hoda samostalno, a to su mogli vidjeti i prisutni u dvorani.

– Robot koristim svaki dan u šetnji, minimalno pola sata dnevno. U Krapinskim Toplicama su mi terapeuti pomogli da pokrenem robot i zahvaljujem im na tome. Veliko hvala Dinamovcima i Hajdukovcima te županu i njegovom timu  koji su to organizirali, gradonačelniku Donje Stubice Nikoli Gospočiću i svima ostalima koji su pomogli – naglasio je Plašć.

Zahvale svima

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar zahvaljuje “super“ Danijelu i njegovoj obitelji koji su ih nadahnuli da pomognu i skupe novac za robotsko odijelo.

– Također, zahvaljujem veteranima Dinama i Hajduka, koji su se ponovno odazvali na moj poziv, kako bi zajedno s mojom ekipom odigrali humanitarnu utakmicu, da skupimo još ovih desetak tisuća eura koliko je potrebno, da bi robotsko odijelo dobio u trajno vlasništvo. Zahvaljujem i svim sponzorima koji su se uključili u financiranje nabave odijela, publici koja se odazvala ovom spektaklu, gradonačelniku Donje Stubice Nikoli Gospočiću te njegovim suradnicima i Termama Jezerčica, koji su se uključili u samu organizaciju. Za par dana ćemo znati jesmo li uspjeli skupiti toliko koliko je potrebno. Ponosan sam na sve ove ljude koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji – istaknuo je Kolar.

Veteran HNK-a Hajduk Mario Carević kazao je da se na ovakve utakmice  odazovu svaki put kad su mogućnosti.

– Najviše kad je humanitarnog karaktera, jer je zdravlje čovjeka najvažnije. Nama se malo teško skupiti, ne možemo doći sa širokim kadrom, ali najvažnije je da smo se pojavili i da se skupe sredstva za taj robot, ovakva druženja s plemenitim ciljem su nam najdraža – rekao je Carević.

Ponosni domaćini

Veteran GNK Dinamo, Etto, rekao je da je ovakva utakmica humanitarnog karaktera nešto lijepo.

– Važno je da smo odigrali ovakvu utakmicu,  sve je ispalo lijepo,  rezultat nije bio toliko važan, koliko ova akcija – kazao je Etto.

Osvrnuo se i na Dinamovo proljeće, čestitao dečkima i stručnom stožeru te se nada  da će i iduće godine to ponoviti.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić sretan je i zadovoljan što je grad Stubica  domaćin jednog ovakvog događaja.

– Cilj je skupiti novac za robotsko odijelo, koje bi Danijelu omogućilo da samostalno hoda. Ponosni smo što su došle igrati veteranske ekipe Dinama i Hajduka i nadamo se da će ovo uroditi plodom i da će Danijel u vlasništvo dobiti svoje odijelo. Grad Donja Stubica uključio se organizacijom i dvoranom – zaključio je Gospočić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba