Načelnik Kumrovca Robert Šplajt izabran za predsjednika HNS-a Krapinsko – zagorske županije, potpredsjednici Anđelko Ferek – Jambrek i Nenad Sikirica

“Zagorski HNS ponovo je pokazao svoju snagu te je i dalje važan koalicijski partner našim građanima”

Objavljeno: 13.03.2019. zagorjeinternational

Robert Šplajt, načelnik Kumrovca, izabran je za predsjednika HNS-a Krapinsko – zagorske županije. Odlučeno je to na sinoć održanoj Izborno – izvještajnoj skupštini Županijske organizacije HNS-a KZŽ, na kojoj se okupilo stotinjak delegata iz svih zagorskih općinskih i gradskih podružnica stranke.

Za potpredsjednike su izabrani krapinsko – zagorski dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek te dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i predsjednik krapinskog HNS-a, Nenad Sikirica.

Izazovan period

– Unatrag nekoliko mjeseci naša je organizacija prošla kroz izuzetno izazovan period. No zagorski HNS je zahvaljujući zajedništvu i kvalitetnim radom ponovno pokazao svoju snagu i značaj u kreiranju županijske politike i rješavanju problema naših sredina. I dalje smo ostali snažna i stabilna organizacija te važan koalicijski partner ne političkim strankama, već prije svega našim građanima. Zagorski HNS ima u organizaciji ljude s vizijom razvoja i napretka koji su javni interes stavili ispred svega drugoga – istaknuo je Šplajt u svom govoru i zahvalio svima na povjerenju.

Istaknuto je kako je HNS ulaskom u Vladu RH preuzeo odgovornost za resore obrazovanja i graditeljstva te da se upravo u tim resorima ostvaruju rezultati koji su svima vidljivi.

– Obrazovna reforma, programi energetske učinkovitosti, subvencioniranje stambenih kredita, poticajna stanogradnja, sanacija klizišta, sve su to konkretne mjere koje doprinose poboljšanju kvalitete života naših sugrađana i čiji pozitivni učinci se osjete i u Krapinsko – zagorskoj županiji – rekao je Anđelko Ferek – Jambrek i naglasio kako se u Krapinsko – zagorskoj županiji trenutno provode projekti odobreni od Ministarstva graditeljstva ukupne investicijske vrijednosti preko 68,2 milijuna kuna.

Da se posebna pozornost posvećuje zagorskim studentima, potvrdio je i novoizabrani potpredsjednik Nenad Sikirica.

Besplatno studiranje

– Postupak prijenosa osnivačkih prava VHZK-a na državu, na kojem smo posljednjih mjeseci intenzivno radili napokon ulazi u završnu fazu. Sa zadovoljstvom vas mogu izvijestiti da smo usuglasili posljednje korake i da će konačno i u Zagorju studenti moći studirati “besplatno”, istaknuo je Sikirica.

Na skupštini je prihvaćeno i izvješće o radu Ženske inicijative HNS-a KZŽ, koje je podnijela predsjednica ŽI HNS-a KZŽ Željka Benčić, te izvješće o radu Mladih koje je podnijela potpredsjednica Mladih HNS-a KZŽ Kristina Rafaj.

Svojim prisustvom potporu novom vodstvu županijske organizacije dali su predsjednik Kluba saborskih zastupnika HNS-a Milorad Batinić, v.d. predsjednika Sjeverozapadno – hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Neven Alić, voditelj Izbornog stožera III. Izborne jedinice Alan Košić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić, potpredsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije Anita Rep.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba