Načelnik Bedekovčine D. Ban reagirao na navode HDZ-ovog vijećnika i ZDS-ove vijećnice da je on odgovoran što Općina Bedekovčina jedina na području KZŽ nije osigurala financiranje projekta rekonstrukcije i nadogradnje dječjeg vrtića

“Sve je to politička propaganda. Ako ih zaista zanima boljitak mještana i djece, zašto ne pitaju Agenciju i Ministarstvo o njihovim propustima prilikom odlučivanja?”

Objavljeno: 11.03.2019. JJ

Načelnik Bedekovčine Darko Ban reagirao je na navode iznesene na press konferenciji Općinske organizacije bedekovčanskog HDZ-a i Zagorske demokratske stranke, na kojoj je istaknuto nezadovoljstvo i razočaranje činjenicom da Općina Bedekovčina jedina na području Krapinsko – zagorske županije nije osigurala financiranje projekta rekonstrukcije i nadogradnje dječjeg vrtića na natječaju iz Programa ruralnog razvoja.

Revidirali troškove

– Današnja konferencija za medije klasičan je primjer političkog napada, izazvana najavom da će Općina Bedekovčina izgradnju dječjeg vrtića još ove godine započeti vlastitim sredstvima i da će sva djeca biti zbrinuta, što je na kraju ove priče i najvažnije. Kao što već znate, projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Bedekovčina nije odobren te smo o tome odmah obavijestili javnost i izrazili svoje sumnje u pravilnost provođenja postupka, pri čemu i dalje ostajem. Važno je napomenuti da je Općina prijavila projekt u ukupnoj vrijednosti koja ne prekoračuje najveći dopušteni iznos natječaja, već da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi samostalno ušla u revidiranje troškovnika koji smo dostavili te je prema vlastitoj procjeni dodala troškove kojima je vrijednost prijavljenog projekta premašila najviši dopušteni iznos. Zanimljivo je da je današnja press konferencija održana ispred zgrade Općine, a ne ispred Ministarstva poljoprivrede, čije povjerenstvo uopće nije razmatralo dokaze koje smo podnijeli uz prigovor. Ako ih zaista zanima boljitak mještana i djece općine, zašto ne pitaju Agenciju i Ministarstvo o propustima u njihovom postupanju prilikom odlučivanja, što samo dokazuje im je važna isključivo vlastita politička propaganda – napisao je Ban u svom priopćenju, te se posebno osvrnuo na HDZ-ovog općinskog vijećnika Marka Ocvireka.

Drugačiji odgovor

– O vjerodostojnosti gospodina Ocvireka dovoljno govori činjenica da svaki put kada ga se pita od kud mu informacije o statusu projekta prije nego ih je dobila Općina, on daje drugačiji odgovor. Na sjednici Općinskog vijeća prvo je odgovorio da je informaciju pročitao na internetskim portalima, zatim da je informaciju dobio od “svojih ljudi koji rade u Općini”, što je apsolutno neistinito. Danas je novinarima rekao da je informaciju dobio od SDP-ovih članova Općinskog vijeća, što je već treća verzija iste priče. Ono što je najvažnije jest da je žalosno da se politika osvećuje na našoj djeci, na našim najmlađima i našoj budućnosti, što je nedopustivo – zaključio je Ban.
Podsjećamo, HDZ-ov općinski vijećnik Marko Ocvirek i ZDS-ova općinska vijećnica Brigita Rogan zatražili su da načelnik Ban i njegov zamjenik Janko Buzjak daju neopozive ostavke zbog toga što je, kažu, Općina Bedekovčina propustila priliku od 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba