Trojica članova Kickboxing kluba Zmaj iz Bedekovčine nastupila na državnom prvenstvu u Osijeku

OKITILI SE S DVA ZLATA, DVA SREBRA I BRONCOM: Titulu državnih prvaka izborili Stjepan Sedak i Ivan Bertić

Objavljeno: 11.03.2019. zagorjeinternational

U subotu je u Osijeku održan prvi ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplini point fighting i light contact za seniore, te ring disciplini K1 za juniore i seniore. U sklopu prvenstva održano je i izborno prvenstvo za studente za nastup na EUSA Combat Championships, koje će se u lipnju ove godine odvijati u Zagrebu. Izvršni organizatori državnog prvenstva bili su Kickboxing klub “Sveti Duh” Osijek i Hrvatski kickboxing savez. Sudjelovalo je 207 natjecatelja iz 47 kickboxing klubova, od čega 82 seniora u point fightingu i light contactu, te 125 juniora i seniora u K1.

Jedini Zagorci

Kickboxing klub Zmaj iz Bedekovčine je, kao jedini predstavnik Krapinsko – zagorske županije, nastupio s tri natjecatelja u pet startova: u point fightingu i light contactu Ivan Sovec do 74 kilograma i Ivan Bertić do 84 kilograma, a u K1 za juniore Stjepan Sedak do 57 kilograma. S tri natjecatelja u pet startova, Zmajevi su izborili četiri finala i jedno polufinale. Zlatom i titulom državnog prvaka okitio se Stjepan Sedak u K1 za juniore do 57 kilograma i to s dva dobivena meča, od čega jednim knock outom. Drugi zlatni i državni prvak je Ivan Bertić u light contactu za seniore do 84 kilograma, koji je u finalu imao meč s europskim i svjetskim prvakom K. Benedettijem iz KBK Sušak Rijeka. Zlatu u lightu dodao je i srebro u seniorskom point fightingu.

Osmi ukupno

Srebrom se okitio Ivan Sovec u point fightingu za seniore, te broncom u light contactu, nakon diskvalifikacije zbog prejakog kontakta. Zmaj je s osvojena dva zlata, dva srebra i broncom, u konkurenciji 47 klubova, završio na osmom mjestu. Prva tri mjesta zauzela su tri splitska kluba: Pit Bull, Mornar i Ameno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba