U Stubičkim Toplicama održana peta Večer Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice

NAJBROJNIJE ZAGORSKO UDRUŽENJE SLAVI 70. ROĐENDAN: “Svaka sredina ima ljude koji imaju viziju i vuku prema naprijed”

Objavljeno: 11.03.2019. JJ

U subotu je u Hotelu “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama održana peta Večer obrtnika Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice. Predsjednik Udruženja Nenad Kučiš istaknuo je kako se radi o najbrojnijem udruženju obrtnika u Krapinsko – zagorskoj županiji, a broj članova se polako povećava iz godine u godinu. Više od 200 okupljenih članova udruženja i gostiju pozdravili su i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je podsjetio kako je na području KZŽ u prošle četiri i pol godine otvoreno gotovo četiri i pol tisuće novih radnih mjesta.

Privatna inicijativa

– Svaka sredina ima ljude koji vuku prema naprijed, ljude koji imaju poslovnu viziju i koji rade na boljitku i na novim iskoracima za razvoj pojedinog grada ili općine. To su uglavnom poduzetnici i privatna inicijativa – tako je bilo uvijek, tako je i danas. Za naše ekonomske pokazatelje zaslužni su prije svega gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici, a onda u jednom manjem dijelu i podrška resornog Ministarstva i Županije. Ako smo mi imalo dobroga napravili da se postignu takvi rezultati, onda sam ja zadovoljan – rekao je župan Željko Kolar, dodavši i kako će se u novoj školskoj godini dodjeljivati županijske stipendije za 10 deficitarnih zanimanja.

 Deficitarna zanimanja

Svi učenici koji ih upišu, dobit će automatski stipendiju, koja će iznositi 500 kuna mjesečno i pratit će ih do kraja školovanja. Kolar je čestitao dobitnicima brojnih priznanja i zahvalnica Obrtničke komore KZŽ, Hrvatske obrtničke komore te Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice, koje ove godine obilježava 70 godina postojanja.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba