U Zaboku održana Skupština Udruge invalida Donja Stubica

“Institucije imaju svoje rješenja, no tamo gdje završavaju njihove mogućnosti, dolaze udruge koje život svojih članova čine kvalitetnijim”

Objavljeno: 10.03.2019. AB

U Zaboku je u subotu održana Skupština Udruge invalida Donja Stubica, koja je osnovana 5. prosinca 1975 godine, a danas broji preko 517 aktivnih članova, dok je ukupni broj evidentiranih 1371.
Predsjednik Udruge Stjepan Ključarićek podsjetio je pritom na neke projekte koje Udruga provodi zajedno sa partnerima, kao što su “Osobni asistent” ili “Uvijek aktivni”.

Omogućene povlastice

– Udruga je ujedno tijekom 2018. godine za svoje članove ostvarila 25 povlastica plaćanja RTV pristojbe, 14 povlastica plaćanja telefonskih računa, posudila je 20-ak ortopedskih pomagala, izdala 70 zahtjeva za izdavanja znaka pristupačnosti te učlanila 15 novih članova s tjelesnim invaliditetom – rekao je Ključarićek, koji je ovom prilikom posebno istaknuo kako je tradicionalnom Hodočašću i susretu osoba s invaliditetom Marija Bistrica 2018. sudjelovalo 14 udruga iz Hrvatske i Slovenije.
Na skupštini su bile i predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki te zamjenica župana Jasna Petek, koja je članicama i članovima Udruge invalida Donja Stubica na izuzetnom radu u proteklim godinama.
– Vaša udruga godinama jako vrijedno i marljivo radi, prije svega na podizanju kvalitete života svojih članica i članova kroz rješavanje životnih problema. Institucije imaju svoje rješenja, no tamo gdje završava njihov rad i njihove mogućnosti dolaze udruge koje svojim programima i projektima živote svojih članova čine kvalitetnijim i ugodnijim. Krapinsko-zagorska županija i jedinice lokalne samouprave su tu da financijski podupru rad te potpomognu ostvarivanje prava koje pokušavate ostvariti kroz svoje udruge – rekla je Petek, dok je Vlasta Hubicki Udruzi zaželjela dobar rad kakav je bio i do sada.

Puno zdravlja i veselja

– U Krapinsko-zagorskoj županiji su općenito udruge invalida aktivne, a njihova je aktivnost krenula baš iz našeg frtalja svijeta – upravo iz Donje Stubice. Želim dakako i puno zdravlja i veselja te na ljeto ponovno susret pri Majci Božjoj Bistričkoj – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ.
Sve okupljene pozdravili su i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te gosti iz prijateljskih udruga osoba s invaliditetom iz Dubrovnika, Ivanca, Varaždina, Koprivnice i Metlike iz Slovenije. Na skupštini, kojoj su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Oroslavja Augustin Flegar te predsjednik Gradskog vijeća Donje Stubice Nikola Boromisa, posebno je istaknuta kvalitetna suradnja s regionalnom i lokalnom samoupravom, koja može poslužiti kao primjer i drugim sredinama u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba