“Žene u politici – predvodnice promjena”

Predsjednica Županijske skupštine, četiri zagorske načelnice i jedna gradonačelnica sudjelovale na konferenciji u Zagrebu

Objavljeno: 09.03.2019. JJ

Zagorske predstavnice sudjelovale su na konferenciji “Žene u politici – predvodnice promjena”, koja je na Međunarodni dan žena održana u Zagrebačkom inovacijskom centru, u organizaciji veleposlanstava Kanade i Norveške te Grada Zagreba. Cilj konferencije i popratnih radionica bio je stvaranje platforme za razmjenu iskustava, umrežavanje i uspostavu dijaloga o izazovima i mogućnostima s kojima se susreću žene političarke u Republici Hrvatskoj.
Na području Krapinsko – zagorske županije su na prošlim lokalnim izborima izabrane četiri načelnice, osam zamjenica načelnika te jedna gradonačelnica i dvije zamjenice gradonačelnika. Na konferenciji u Zagrebu bile su predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnica Lobora Ljubica Jembrih, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak, načelnica Mača Mladenka Mikulec i načelnica Kraljevca na Sutli Danijela Pongrac te gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, koja je vodila radionicu “Razvojni programi na lokalnoj razini” i sudjelovala na prigodnoj panel raspravi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba