U Zagrebu je u petak održan 4. Kongres poduzetnica, na kojem se okupilo više od 550 žena – poduzetnica iz RH i zemalja jugoistočne Europe

Krapinsko – zagorska, Varaždinska i Međimurska proglašene Županijama – prijateljima ženskog poduzetništva

Objavljeno: 09.03.2019. Alen Brodar

U Zagrebu je u petak pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba te u suradnji s Hrvatskom zajednicom Županija, održan 4. Kongres poduzetnica, na kojem su prijateljima ženskog poduzetništva proglašene tri županije i jedan grad: Grad Jastrebarsko, Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija.

Razvoj poduzetništva

Ispred Krapinsko – zagorske županije povelju je primila zamjenica župana Jasna Petek, a ispred Varaždinske posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je sudjelovala i u panelu na temu “Država i učinkovito poduzetništvo”.

– Naravno da su ključni instrumenti utjecaja u rukama države, ali lokalna samouprava, premda s bitno manjim ovlastima ipak može pozitivno utjecati na razvoj poduzetništva pa tako i ženskog poduzetništva. Najbolje svjedoči tome Varaždinska županija koja je u ovome mandatu s preko 700 milijuna kuna vrijednosti EU projekata postala daleko najuspješnija županija u Hrvatskoj. Treba istaknuti kako realizacija ukupno 122 EU projekta, koji uključuju i velike projekte kao što su izgradnja novih bolnica i škola, svakako snažno utječe na gospodarstvo i obrtništvo naše županije, pa i šire. Uz to, Varaždinska županija proglašena je u nekoliko segmenata najtransparentnijom te najkonkurentnijom u našoj državi. Rezultat svega navedenoga je da danas imamo rast prihoda od 7,8 posto, rast izvoza od 7,5 posto, po čemu smo odmah iza Zagreba i Istre – kazala je Martinčević te istaknula kako se u Varaždinskoj županiji intenzivno radi na poticanju ženskog poduzetništva.
– Iznimno je važno osiguranje uvjeta koji omogućavaju ženama da krenu u poduzetništvo, zatim davanje poticaja, subvencija, organizacija različitih edukacija koje promiču žensko poduzetništvo u suradnji s Tehnološkim parkom, ali i aktivnim sudjelovanjem upravo na ovakvim događajima. Neka ovaj Kongres bude svojevrsna poveznica ženama da se odluče za poduzetništvo te za aktivan politički i društveni angažman. – zaključila je Martinčević.

Poduzetnički sajam

Na kongresu se inače okupilo više od 550 žena – poduzetnica iz Republike Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe, koje su pratile stručne panele na kojima su sudjelovali razni stručnjaci, poduzetnici i menadžeri.
U sklopu Kongresa održan je i Poduzetnički sajam s više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba