U Zagrebu je u petak održan 4. Kongres poduzetnica, na kojem se okupilo više od 550 žena – poduzetnica iz RH i zemalja jugoistočne Europe

Krapinsko – zagorska, Varaždinska i Međimurska proglašene Županijama – prijateljima ženskog poduzetništva

Objavljeno: 09.03.2019. alenbrodar

U Zagrebu je u petak pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba te u suradnji s Hrvatskom zajednicom Županija, održan 4. Kongres poduzetnica, na kojem su prijateljima ženskog poduzetništva proglašene tri županije i jedan grad: Grad Jastrebarsko, Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija.

Razvoj poduzetništva

Ispred Krapinsko – zagorske županije povelju je primila zamjenica župana Jasna Petek, a ispred Varaždinske posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je sudjelovala i u panelu na temu “Država i učinkovito poduzetništvo”.

– Naravno da su ključni instrumenti utjecaja u rukama države, ali lokalna samouprava, premda s bitno manjim ovlastima ipak može pozitivno utjecati na razvoj poduzetništva pa tako i ženskog poduzetništva. Najbolje svjedoči tome Varaždinska županija koja je u ovome mandatu s preko 700 milijuna kuna vrijednosti EU projekata postala daleko najuspješnija županija u Hrvatskoj. Treba istaknuti kako realizacija ukupno 122 EU projekta, koji uključuju i velike projekte kao što su izgradnja novih bolnica i škola, svakako snažno utječe na gospodarstvo i obrtništvo naše županije, pa i šire. Uz to, Varaždinska županija proglašena je u nekoliko segmenata najtransparentnijom te najkonkurentnijom u našoj državi. Rezultat svega navedenoga je da danas imamo rast prihoda od 7,8 posto, rast izvoza od 7,5 posto, po čemu smo odmah iza Zagreba i Istre – kazala je Martinčević te istaknula kako se u Varaždinskoj županiji intenzivno radi na poticanju ženskog poduzetništva.
– Iznimno je važno osiguranje uvjeta koji omogućavaju ženama da krenu u poduzetništvo, zatim davanje poticaja, subvencija, organizacija različitih edukacija koje promiču žensko poduzetništvo u suradnji s Tehnološkim parkom, ali i aktivnim sudjelovanjem upravo na ovakvim događajima. Neka ovaj Kongres bude svojevrsna poveznica ženama da se odluče za poduzetništvo te za aktivan politički i društveni angažman. – zaključila je Martinčević.

Poduzetnički sajam

Na kongresu se inače okupilo više od 550 žena – poduzetnica iz Republike Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe, koje su pratile stručne panele na kojima su sudjelovali razni stručnjaci, poduzetnici i menadžeri.
U sklopu Kongresa održan je i Poduzetnički sajam s više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter