Slikom od desetak četvornih metara oduševila učenike, učitelje, ali i sve mještane

OD DVORCA DO LIKOVA IZ LEKTIRE: Mlada umjetnica Anita Genc znamenitostima bednjanskog kraja oslikala unutarnji zid OŠ u Bednji

Objavljeno: 08.03.2019. IB

Sve znamenitosti bednjanskoga kraja – trakošćanski dvorac, bednjanska crkva, nošnja i starinske zavičajne hižice, ali i omiljeni likovi iz školske lektire, pa čak i poznati nogometaši s bednjanskim zavičajnim korijenima (Kramarić, Murić) – neki su od motiva, kojima je mlada dizajnerica i umjetnica Anita Genc proteklih dana, na inicijativu ravnateljice Sanje Majcen, oslikala desetak četvornih metara unutarnjeg zida Osnovne škole Franje Serta u Bednji.

Izazvala simpatije

Ova priča je proteklih dana izazvala simpatije učenika i učitelja te mještana, a među njima i načelnika Bednje Damira Poljaka, koji su došli vidjeti kako se jedan veliki školski zid pod vještim rukama mlade umjetnice pretvara u slikarsko platno.
Anita Genc je završila osnovnu školu u Bednji, školovanje je nastavila u gimnaziji u Zagrebu, a potom je upisala studij na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, s pojačanim predmetom likovne kulture. Trenutno živi u Nizozemskoj. S vremenom je svoju preokupiranost slikanjem i crtanjem pretvorila u posao. Oslikava zidove ureda, kafića, frizerskih salona, dječjih igraonica, privatnih kuća i slično.

Glava puna ideja

– Glava mi je puna ideja, a inspiracija mi dolazi iz prirode, reklama, s interneta, televizije. Motive u mislima odmah stavljam na velike zidne površine, ideje skiciram kako mi ne bi pobjegle, a nakon toga, kad dođe prilika, ponudim ih klijentu – kaže Anita.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba