U Kinu Krapina će, povodom Dana žena, gostovati manifestacija “Ženijalni dani“, u sklopu koje će biti prikazan znanstveno – fantastični blockbuster

“KAPETANICA MARVEL”: Uživajte u prvom filmu iz Marvelova serijala u kojem naslovnu ulogu igra žena

Objavljeno: 07.03.2019. IB

U Kinu Krapina te u 28 drugih kina diljem Hrvatske će se povodom Međunarodnog dana žena, od 7. do 10. ožujka, održati peto izdanje filmske manifestacije “Ženijalni dani“, u sklopu koje će u petak u Kinu Krapina, s početkom u 20.30 sati, biti prikazan film koji tematizira nepristajanje na status quo i prikazuje mogućnost promjene iz ženske i/ili feminističke perspektive. Riječ je o znanstveno – fantastičnom blockbusteru “Kapetanica Marvel“ (2019). To je novi u nizu filmova iz omiljenog Marvelova serijala, u kojem naslovnu ulogu prvi put igra žena, odnosno, u kojem prvi put supermoći ima junakinja koja tako postaje superjunakinja.
Pete “Ženijalne dane“ organizira Kino mreža, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova, a odvijaju se u 29 neovisnih kinodvorana u 26 mjesta. Detalje o programu možete potražiti na službenoj internetskoj stranici Kino mreže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba