UKLJUČITE SE I VI: Za kupnju robotskog odijela potrebno mu je još desetak tisuća eura

JOŠ JEDNA HUMANITARNA AKCIJA ZA DANIJELA PLAŠĆA: U Donjoj Stubici 16. ožujka nogometna utakmica između veterana Dinama i Hajduka

Objavljeno: 06.03.2019. ivanabelosevic

U Termama Jezerčica u Donjoj Stubici održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena još jedna humanitarna nogometna utakmica za Danijela Plašća iz Zlatara, kojemu su potrebna novčana sredstva kako bi u cijelosti isplatio robotsko odijelo pomoću kojeg se samostalno kreće. Podsjetimo, Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, koji je nakon što je 2015. godine doživio prometnu nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Za njega je tijekom prošle godine već provedeno nekoliko humanitarnih akcija, a najavljena utakmica između veterana GNK Dinamo i HNK Hajduk, odigrat će u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, 16. ožujka s početkom u 19 sati.

O utakmici su govorili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, nogometaši Branko Strupar i Stipe Soldić te sam Daniel Plašć.

Inspiracija svima

Župan Kolar je zahvalio veteranima Dinama i Hajduka.

–  Veterani su već odigrali utakmicu s ekipom župana, a posebno im se zahvaljujem za ovaj put, jer smo se u pet minuta uspjeli dogovoriti oko odigravanja nogomete utakmice za robotsko odijelo za “super“ Danijela. Utakmica će se održati u subotu, 16. ožujka u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici u 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna. Donju Stubicu smo odabrali iz razloga što je to sportski grad i znat će cijeniti veličinu naših nogometnih legendi iz dvaju najvećih hrvatskih klubova. Moram spomenuti da su Zagorci uvijek, bez obzira za koga se igralo, uvijek iskazali spremnost da pomognu. Siguran sam da će ljudi prepoznati i ovu humanitarnu utakmicu, da će napuniti dvoranu i da ćemo prikupiti dovoljno sredstava, da dođemo vrlo blizu kraja ili da zatvorimo financijsku konstrukciju za robotsko odijelo – istaknuo je župan Kolar.

Danijel je također zahvalio svima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju.

– Cijena robotskog odijela je sedamdesetak tisuća eura, a kako bismo ga u potpunosti otkupili, nedostaje nam još nekih desetak tisuća eura. Robotsko odijelo dobio sam u srpnju prošle godine. Pomak je ogroman, u početku nisam mogao s njim hodati ni pola sata i netko me morao držati, a sad samostalno hodam sat i pol do dva bez problema – otkrio je Daniel.

Branko Strupar, član veterana Dinama, rekao je da mu je najveće veselje bilo kad mu je Daniel na mobitelu pokazao video kako funkcionira odijelo.

– Zbog toga sam ponosan sam što sam sudjelovao i što ću sudjelovati u ovakvim akcijama. Danijele, ti si inspiracija svima nama. Ja zbog zdravstvenih problema neću moći igrati, ali ću sigurno biti tu i podržat ću ovu akciju – kazao je Strupar.

Velika nogometna imena

Stipe Solić iz momčadi veterana Hajduka otkrio je kako mu je drago što je mogao doći u Zagorje i što će veterani Hajduka sudjelovati u utakmici.

– Upoznao sam Danijela i nadam se da ćemo za njega uspjeti ispuniti još taj financijski kotačić, koji nedostaje za kupnju odijela. Volimo se sastajati s Dinamom i želimo promovirati ne samo nogomet, nego i ljubav između juga i sjevera, te usput napraviti dobro djelo. Mogu najaviti da će Hajduk doći u jednom impozantnom sastavu, gdje ćete moći vidjeti Vilsona Đonija, Šurjaka, Carevića, Jozinovića, Meštrovića i Cukrova, tako da će to biti jedna lijepa utakmica i nadam se da će dvorana biti puna, kao i u Bedekovčini prošle godine – dodao je Solić.   

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić rekao je da će se karte prodavati u Pučkom otvorenom učilištu u Donjoj Stubici i Turističkoj zajednici Terme Jezerčica, te na sam dan utakmice u dvorani.

– Grad Donja Stubica je spreman i pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da se odazovu i da pomognu Danijelu, kako bi došao što brže cilju i kupio odijelo – zaključio je Gospočić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba