Zagorska turistička ponuda postaje bogatija za još jedan ugostiteljski objekt koji će omogućiti uživanje u tradicionalnim delicijama

VEĆ IMAJU REZERVACIJE ZA SVADBE: Tehnički pregled zakazan za četvrtak, Restoran Bellevue uskoro otvara svoja vrata

Objavljeno: 05.03.2019. Jelena Jazbec

Zagorska turistička ponuda uskoro će postati bogatija za još jedan vizualno atraktivan ugostiteljski objekt koji će posjetiteljima općine Krapinske Toplice omogućiti uživanje u tradicionalnim zagorskim delicijama s primjesama modernog.
Radi se o Restoranu Bellevue u Klokovcu, kojeg uređuje Nijemac hrvatskog podrijetla, 35-godišnji David Krauss. Kako nam je otkrio, tehnički pregled restorana zakazan je za četvrtak i nakon toga ugostiteljski objekt bi trebao dobiti svu potrebnu dokumentaciju za početak rada.

– U restoranu imamo od 170 do 200 mjesta, no za velike proslave i svadbene svečanosti ograničit ćemo se na 130 ljudi. Moram napomenuti da već imamo rezervacije za svadbe. Što se tiče gastro ponude, pripremat ćemo jela prema starim zagorskim receptima, ali, naravno, u jednoj moderniziranoj verziji. Za vikend bismo voljeli organizirati i zabave, uz živu glazbu – najavljuje Krauss.

Osobe s invaliditetom

Objekt je poseban i po tome što je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, što i ne čudi, s obzirom na to da su Krapinske Toplice jedno od središta zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.
– Cijeli objekt je prilagođen osobama s invaliditetom, nema nijedne stepenice, sanitarni čvor je prilagođen i slično. Također ćemo u ponudi imati i posebnu vrstu hrane za, primjerice, osobe koje su na liječenju zbog srčanih problema, dakle, nemasnu, zdraviju hranu – ističe Krauss.

Podsjećamo, zgradu nekadašnjeg Restauranta Bellevue kupili su Davidovi roditelji 2015. godine. Njegova majka Marija Krauss podrijetlom je upravo iz Klokovca, a s 18 godina otišla je u Düsseldorf, gdje je završila doktorski studij anesteziologije. Njezin suprug Rainer u Njemačkoj ima veliku veterinarsku ambulantu, a Mariju su, kao i, po svemu sudeći, njezinog sina, korijeni uvijek vukli u Zagorje, pa je cijela obitelj posljednjih 25 godina redovito posjećivala Krapinske Toplice.
David se prije dvije i pol godine odlučio i preseliti u Zagorje. S obzirom na to da je ugostiteljske struke, izrazito se veseli početku rada restorana, koji već ima dvanaestero zaposlenika.

Problemi s papirologijom

– Jako je lijepo u Zagorju. Jedini problem je bio srediti papirologiju za naš projekt, to nije tako u Njemačkoj, ali sve ostalo je prekrasno. Način života je lijep, a bregi su predivni – kaže.

Restaurant Bellevue svečano je bio otvoren 14. lipnja 1892. godine, prigodom posjeta austro – ugarskog ministra rata Ferdinanda von Bauera. Prvotno je zgrada trebala poslužiti kao željeznički kolodvor na koji bi austro – ugarski dostojanstvenici trebali doći u Zagorje, no željeznica do danas nije prošla kroz Krapinske Toplice.
Ovaj objekt funkcionirao je kontinuirano sve do svibnja 1945. godine tijekom ljetne turističke sezone, a nakon Drugog svjetskog rata, u objektu je neko vrijeme bila škola, zatim “ćilimarija”, a nakon toga i ugostiteljsko poduzeće Astra, koje ga je koristilo kao skladište.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba