Cilj je osnaživanje lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva

Zagorski predstavnici sudjelovali na LAPR edukativnom programu poticanja razvoja i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama u Čakovcu

Objavljeno: 03.03.2019. JJ

Krapinsko – zagorski predstavnici sudjelovali su na LAPR edukativnom programu poticanja razvoja i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama u Čakovcu. Riječ je o programu u organizaciji Akademije za politički razvoj, Udruge gradova i Međimurske županije za predstavnike različitih sektora: jedinica lokalne samouprave, ustanova, tijela državne i javne uprave, organizacija civilnog društva, medija te poduzetnika s područja Međimurske županije i gradova Krapinsko – zagorske županije, koji je namijenjen osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva te njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici.

Tri modula

Program se sastojao od tri jednodnevna modula koji su održani 26. siječnja, 9. veljače i 23. veljače. Moduli edukativnog programa bili su sastavljeni od predavanja i panel rasprava na teme transparentnosti, decentralizacije i ustroja lokalne vlasti, ljudskih prava, gospodarskog razvoja mikro zajednica, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti su priznati profesionalci i stručnjaci za navedene teme na lokalnoj razini. Po završetku programa, uspješnim polaznicima uručene su diplome, a sudionici imaju mogućnost sudjelovanja i na drugim događanjima Akademije za politički razvoj.

Predavači i panelisti

Među predavačima i panelistima s područja KZŽ bili su zamjenica župana Jasna Petek, član Gradskog vijeća Oroslavja i Županijske skupštine KZŽ Daniel Vnuk, predsjednica Udruge mladih Feniks Elizabeta Škvorčec, a polaznici programa bili su ravnatelj Muzeja grada Pregrade Davor Špoljar i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba