Izložbe se održavaju 25. svibnja u varaždinskoj Županijskoj palači

Do 20. ožujka traju prijave za Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Adria i Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno: 03.03.2019. JJ

U varaždinskoj Županijskoj palači će 25. svibnja biti održana druga Međunarodna izložba bučinog ulja Alpe – Adria, koja će okupiti proizvođače bučinog ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Istovremeno će biti održana i deveta Izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske. Sve proizvođače varaždinski župan Radimir Čačić okupio je na konferenciji za medije održanoj u Županijskoj palači u petak, te ih pozvao da prijave uzorke svojeg bučinog ulja na međunarodnu izložbu koja je jedinstvena u Europi.

Prvorazredna kvaliteta

– Ovo je prva i jedina izložba bučinog ulja na kojoj sudjeluju proizvođači iz četiriju država, a pokrenuli smo je s ciljem da se dodatno promovira iznimno kvalitetno bučino ulje. Igrom slučaja, lani su se poklopila dva događaja. Varaždinska županija je bila domaćin 8. regionalne izložbe bučinog ulja, a ja sam bio izabran za predsjednika Saveza Alpe – Adria. Na prvoj međunarodnoj izložbi imali smo rekordnih 136 uzoraka bučinog ulja, koje je ocjenjivao međunarodni žiri prema strogim kriterijima. Potvrđeno je da je kvaliteta bučinih ulja prvorazredna, posebno proizvođača iz Varaždinske županije. Ponosni smo što je upravo premium ulje iz naše županije, u posebno dizajniranoj boci i s etiketom, dobilo titulu šampiona izložbe. Svatko tko se sa svojim bučinim uljem uopće kvalificira na ovu izložbu, može biti ponosan, dok oni koji dobiju zlatnu, srebrnu ili brončanu medalju, mogu to tržišno isticati kao neupitnu oznaku kvalitete – istaknuo je župan Čačić.

15 tisuća kuna

Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu od 15 tisuća kuna. Zainteresirani proizvođači bučinog ulja s područja Krapinsko – zagorske županije moraju ispuniti prijavne obrasce koje mogu naći na internetskoj stranici Krapinsko – zagorske županije i dostaviti ih najkasnije do 20. ožujka na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na e-mail adresu [email protected]. Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja KZŽ bit će u utorak, 2. travnja od 8 do 12 sati u prostorijama KZŽ. Dostavlja se 1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te jedna boca ulja s etiketom proizvođača ulja, u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj izložbi.
Drugu Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Adria organizira Varaždinska županija zajedno sa Savezom Alpe – Adria, dok devetu Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske, Varaždinska županija organizira s Međimurskom, Krapinsko – zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba