Svečano otvoren 8. INA Rally Kumrovec – jedan od najzahtjevnijih brzinskih ispita

Sportski spektakl okupio preko 50 posada iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije

Objavljeno: 02.03.2019. ivanabelosevic

U Kumrovcu je danas službeno otvoren 8. INA Rally Kumrovec. Na ovu zahtjevnu i atraktivnu utrku kroz Kumrovec i Zagorska Sela prijavilo se preko 50 posada iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije. Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Direktor rallyja Željko Štefanić rekao nam je da ova utrka svake godine privlači sve više vozača i posjetitelja.

Favoriti

– Odaziv je odličan, startali smo već jučer, s dva brzinska ispita u Termama Tuhelj. Danas očekujemo još šest brzinskih ispita i  prema informacijama vozača, to su jedni od najtežih brzinaca u hrvatskoj. Konfiguracijski je sve slično kao i lani, sve su staze dosta uske, sa zavojima i prijevojima. Favoriti utrke su posade sa skupocjenim automobilima marke R5, to su prvak Hrvatske Krisztian Hideg, prvak Slovenije Rok Turk, te mađarska posada Krisztian Hideg i Istvan Kerek – istaknuo je Štefanić.

Domaćin, načelnik Kumrovca Robert Šplajt želi da se svi dobro zabave i da bude puno ekstrema.

– Nadam se da ćemo svi skupa kušati i gastronomsku ponudu koju smo vam pripremili. Ovaj događaj ćemo sljedećih godina još i pojačati, jer u tome vidimo našu promociju, ovo nam je jedna od jačih manifestacija – naglasio je Šplajt.

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak zahvalila je svima što su došli na ovu utrku, a  posadama zaželjela sretnu i sigurnu vožnju.

Velika promocija

Rally je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je rekao da je to jedna velika stvar za čitavo Zagorje.

– Vidite da društvene mreže u čitavoj Europi “vrište“ za ovaj rally, od francuskog rukometaša Nikole Karabatića i drugih koji su promovirali ovaj rally. Sama jučerašnja vožnja u Termama Tuhelj je izazvala ogroman interes zaljubljenika u rally, a danas u Kumrovcu i Zagorskim Selima očekujemo 15-ak tisuća ljudi. To je osma godina za redom, isplatio se trud i upornost, i vjerujem da će ovo događanje iz godine u godinu rasti. Svi mi ovdje volimo brzinu, ovdje su najbolji vozači iz Europe i kad vidite što sve mogu izvući iz svojih automobila, naravno da vas to ne može ostaviti ravnodušnim i kad to ukomponirate u ove naše brežuljkaste ceste, onda to daje još jednu posebnu draž – naglasio je Kolar.

Na otvorenju je bio i saborski zastupnik Žarko Tušek.

– Dosta pratim ovaj sport, volim automobile te rado pogledam ovakve utrke. To je jedna velika manifestacija, koju je svakako vrijedno popratiti. Mogu dodati da je ovo jedan poseban događaj za Hrvatsko zagorje. Čestitam načelnici Zagorskih Sela, načelniku Kumrovca, Krapinsko – zagorskoj županiji, članovima auto – moto saveza i svima koji su organizatori ove velike manifestacije – zaključio je Tušek.

Kompletni itinerer rallyja u Kumrovcu čini nešto manje od 60 kilometara, od čega su gotovo 70 posto brzinski ispiti. Natjecanje je upisano u FIA i kalendar Hrvatskog auto i karting saveza, a boduje se kao Međunarodno FIA zonsko natjecanje, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo HAKS Sjeverne lige. Proglašenje pobjednika očekuje se iza 17 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba