Uspješno završio 8. INA Rally Kumrovec, koji je okupio 51 posadu iz četiri zemlje

POBJEDU ODNIJELI AUSTRIJANCI – NEUBAUER I ETTEL: “Prvi put smo ovdje, bilo je teško, ali smo uživali svake sekunde“

Objavljeno: 02.03.2019. zagorjeinternational

Austrijanci Hermann Neubauer i Bernhard Ettel u Ford Fiesti R5 ukupni su pobjednici osmog izdanja INA Rallyja Kumrovec, u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba. Za austrijsku posadu ovo je bio premijerni nastup u Kumrovcu.

– Prvi put smo ovdje i sjajno je. Teško je, mislim da nikada nisam ovako nešto vozio, ali zabavljali smo se u autu i uživao sam svake sekunde. Ovo je odlična priprema za austrijsko prvenstvo. Nadam se da ćemo se vratiti u Kumrovec – rekao je Neubauer, koji je sa svojim suvozačem stazu odvozio u ukupnom vremenu 44:08,4 minute.

Drugo mjesto pripalo je slovenskoj posadi Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundai i20 R5, koji su stazu odvozili za 44:51,1 minutu, dok su treći bili Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovic u Ford Fiesti R5. Oni su brzinske ispite u Kumrovcu odvezli u ukupnom vremenu 45:13,1 minutu.

38 hrvatskih posada

Najuspješnija hrvatska posada bila je ona Krisztiana Hidega i Istvana Kereka, u Škodi Fabiji R5, koja je završila na  četvrtom mjestu.

– Nakon jučerašnjeg odličnog izdanja na Shakedownu, imali smo nekih problema s brzincima. Dogodili su nam se kvarovi i servisni tim je imao puno posla. Danas smo dobro krenuli, staza je teška i zahtjevna, ali zanimljiva. No, moram reći kako je vrijeme bilo odlično, super smo se zabavili i organizacija je sjajna. Volim ovaj rally – kazao je Hideg.

Od 51 posade iz četiri zemlje, 38 je bilo hrvatskih, no prvog dana nekoliko ih je otpalo, tako da je na brzinske ispite startalo njih 48. Na kraju cijelog događaja ukupno 15, ih nije uspjelo završiti rally, kojim je otvorena nova sezona, a ujedno i počelo Prvenstvo Hrvatske.

– Odlučili smo ovaj rally podići stepenicu više, kako bi zadovoljili pravilnike hrvatskog auto i karting saveza i postali smo koeficijent jedan, koji se boduje za prvenstvo Hrvatske. Zbog toga je glavna promjena to, da su Terme Tuhelj uvrštene u službeni program, a ne revijalni  – istaknuo je direktor natjecanja Željko Štefanić.

Osam brzinskih ispita

Dodajmo, da je s obzirom na radove na cestama, promijenjena ruta samog izdanja, tako da je bila nova i zanimljiva svim posadama. A osim toga mijenjan je i sustav, tako da se ukupno vozilo osam brzinskih ispita. Među prijavljenima je ponovno bilo čak šest iznimno skupih automobila klasifikacije R5.

Natjecanje je upisano u FIA i kalendar Hrvatskog auto i karting saveza. Boduje se kao Međunarodno FIA zonsko natjecanje, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo HAKS Sjeverne lige, a u dosadašnjih sedam utrka najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta.

Ovogodišnji  8. INA Rally Kumrovec, održan je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, te je ponovno okupio veliki broj gledatelja i navijača, ali i veliki interes samih medija.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba