Učenici i nastavnici SŠ Bedekovčina, u sklopu projekta Erasmus+ boravili na projektnom sastanku u poljskom gradu Leszno

S vršnjacima iz Belgije, Finske, Poljske i Portugala skicirali epizode buduće slikovnice, koja će osnovnoškolcima promovirati moralne vrijednosti

Objavljeno: 28.02.2019. IB

Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina boravili su na projektnom sastanku u poljskom gradu Leszno u sklopu Erasmus+ projekta HERO 2.0 “Heritage is Europe’s Revolutionary Opportunity“, čija je tema kako kulturno nasljeđe može utjecati na suvremena zbivanja. Na drugom susretu projektnih partnera sudjelovali su Valerija Pozaić, Florijan Škreblin, Sara Mlinarić, Barbara Salatko, Andrija Slaviček i Antonija Gašpar u pratnji nastavnika Danijele Švigir, Ivančice Čehulić, Damira Bešenića, Antuna Vidovića i Sanje Markuš, koordinatorice projekta.

Osobe iz povijesti

Sve su partnerske škole predstavile osobe iz svoje domovine koje su u prošlosti promovirale moralne vrijednosti, koje su spašavale progonjene u vrtlogu 2. Svjetskog rata, pružale podršku oboljelima od lepre, poticale ostvarenje prava žena ili demokratske vrijednosti. Učenici iz Bedekovčine zajedno su s vršnjacima iz Belgije, Finske, Poljske i Portugala skicirali naredne epizode buduće slikovnice namijenjene učenicima osnovnih škola, a koja će djeci na primjeren način promovirati moralne vrijednosti. Svi su sudionici prisustvovali nastavi poljskog jezika, povijesti, biologije, tjelesne i zdravstvene kulture, engleskog i njemačkog jezika i pritom, istaknuto je,  mnogo naučili.

Posjetili Auschwitz

Posjetili su i neke znamenitosti grada te nacistički logor smrti Auschwitz u kojem je u četiri godine za vrijeme 2. Svjetskog rata ubijeno 1.100.000 osoba, uglavnom Židova, iz čitave Europe.

Na putu do Poljske učenici i nastavnici posjetili su i češki grad Brno te posjetili modernističku Vilu Tugendhat.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba