Održana godišnja izvještajna skupština Hrvatskog planinarskog društva Belecgrad, na kojoj su, između ostaloga, izneseni planovi za 2019. godinu

Društvo će se uključiti u provedbu planinarskih škola, postaviti poučne ploče na Minđalovec i Osinec te provoditi čišćenja utvrde Belecgrad

Objavljeno: 20.02.2019. zagorjeinternational

U nazočnosti 30 članova, u Planinarskoj kući Belecgrad održana je godišnja izvještajna skupština Hrvatskog planinarskog društva Belecgrad. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu i materijalno – financijskom poslovanju u 2018. godini, kao i program rada i financijski plan za ovu godinu. Istaknuto je, kako osim redovitih aktivnosti te organizacije 15 planinarskih društvenih izleta po Hrvatskoj i Sloveniji, Društvo je nositelj projekta “Pinklec na pleča sem del”, u okviru kojeg se provode događanja “Zima pri Belecgradu“, Romarski put Belec – Marija Bistrica, Dan belečkih planinara, Planinarska pjesmarica te Planinarsko Martinje.

“Aktiviraj se“

Također, kao partneri uključuju se u događanja u organizaciji KUD-a Belec i NK Mladost Belec. Sudjeluju i u projektu “Sigurno u planine“, čiji je nositelj Stanica planinarskih vodiča Zagorje.
Na skupštini je istaknuto i kako je u planu i sudjelovanje u projektu “Aktiviraj se“, čiji je nositelj HPD “Gradina“ Konjščina, te će se uključiti u provedbu Opće planinarske škole, od 15. ožujka do 15. lipnja. Dio programa škole odvijat će se u Planinarskoj kući Belecgrad i okolici. Osim toga, nositelji su projekta “Na breg, na breg!“, a u planu je i Mala planinarska škola, koja će se provoditi prema programu Hrvatskog planinarskog saveza u lipnju i srpnju, za djecu do 15 godina.

Aktivnosti Društva

Uz sve to, u planu je i niz drugih aktivnosti, poput održavanja postojećih planinarskih staza i putova, te sudjelovanja u izmjeni postojećih putokaza. Postavit će i preostale dvije poučne ploče na Minđalovec i Osinec, a redovno će se održavati i trasa Eko staze Belice, kao i staze planinarske obilaznice Belečkog planinarskog puta. U planu je i organizirano provođenje čišćenja utvrde Belecgrad i dopuna dijela čelične sajle od ulaza utvrde prema središtu. Planinarska kuća Belecgrad tijekom cijele godine otvorena je za posjetitelje nedjeljama i praznicima, a u to vrijeme za dežurstva je angažirano 10 volontera udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba