U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju, supružnici Štefica (80) i Pepek (85) Posavec proslavili svoj veliki jubilej – 60. godišnjicu braka. Ponovno su izrekli svoje bračne zavjete, uz blagoslov fra Ferde Posavca.

U obiteljskom okruženju

Oboje dobrog zdravlja i vedrog duha, sretni su što su opet stali pred oltar i posvjedočili svoju ljubav. Kako kažu, druženja u obiteljskom okružju ih najviše vesele, pa su i svoj dijamantni pir odlučili proslaviti s obitelji i rodbinom u restoranu u Tuheljskim Toplicama, što je davne 1959. godine, kada su se njih dvoje vjenčali, bio neostvariv luksuz.

– Bilo je to malo i skromno vjenčanje, zato smo sretni što smo sada mogli proslaviti u većem broju. Čak smo ovaj put smo imali i tortu! – kaže slavljenik Pepek, a njegova supruga Štefica dodaje kako su slavili 45. godina braka jer se nisu nadali ni da će doživjeti pedesetu, a kamoli šezdesetu.

Tajna dugovječnosti

Otkrili su nam i tajnu dugovječnosti svojeg braka – sve je moguće uz Božju pomoć, dobro zdravlje te uzajamno poštovanje i ljubav. Okruženi sa svoje troje djece i šestero unučadi, vesele se svakom novom danu koji je pred njima.