U Istanbulu se održava Svjetski kongres poslovnih anđela, investitora i start up tvrtki, s preko 750 sudionika

Zagorska delegacija predstavlja WBAF-ov ured za Europu u Dvorcu Bračak te budući Zabavno – edukativno – znanstveni centar u Dvorcu Stubički Golubovec

Objavljeno: 18.02.2019. IB

U Istanbulu se danas i sutra održava Svjetski kongres poslovnih anđela, investitora i start-up tvrtki. Preko 750 sudionika iz 40 zemalja, 110 govornika i 66 start up poduzeća predstavljaju svoje priče uspjeha, dijele iskustva i raspravljaju o važnosti poslovnih anđela za razvoj poduzetništva. Krapinsko – zagorska županija predstavlja se sa svojom pričom oko otvaranja prvog WBAF-ovog investicijskog ureda poslovnih anđela za Europu, koji je svečano otvoren u siječnju ove godine, u Dvorcu Bračak. Delegacija KZŽ, koju predvodi zamjenica župana Jasna Petek, pokazat će sve prednosti investiranja u Hrvatsku, ali i to kako se s regionalne razine, uz inovativne ideje i jasan cilj, može djelovati na svjetskoj razini.

Predsjednica republike

Uz predstavljanje rada Ureda i prvog kvalificiranog tečaja za poslovne anđele, koji će biti održan u Dvorcu Bračak u svibnju ove godine, Helena Matuša, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije, predstavit će primjer dobre prakse kako se kulturna baština može koristiti za poticanje inovacija i poduzetništva, s naglaskom na još jedan pozitivan primjer s područja Krapinsko – zagorske županije – Zabavno – edukativno – znanstveni centar koji se planira otvoriti u Dvorcu Stubički Golubovec, a djelovat će kao centralno mjesto za poticanje inovacija, koje su preduvjet poduzetničkog pothvata.

O WBAF-u

Otvorenju kongresa nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je nakon otvorenja posjetila izložbeni prostor Krapinsko – zagorske županije. Uz Jasnu Petek i Helenu Matušu, u delegaciji su gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, te, ispred Poduzetničkog centra KZŽ, Damir Strejček.
WBAF je međunarodna organizacija čiji je cilj olakšati pristup financiranju za poslovne subjekte, od start up do scale up poduzeća. Posvećena je globalnoj suradnji, kako bi se osnažio svjetski gospodarski razvoj putem stvaranja inovativnih financijskih instrumenata za inovatore, start up-ove te mala i srednja poduzeća. Predsjednik je uspješni turski poduzetnik Baybars Altuntas.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba