Održano završno događanje projekta “A kaj štrumfaš 2.0”, Udruge “Petrože – Krušljevo Selo”

Učenica Mia Tuđen dobitnica posebne nagrade – njezina je slika izabrana za predložak razglednice na temu bioraznolikosti

Objavljeno: 16.02.2019. JJ

U Područnoj školi Krušljevo Selo, održano je završno događanje projekta “A kaj štrumfaš 2.0”, koji je provodila Udruga “Petrože – Krušljevo Selo”, uz sufinanciranje Krapinsko – zagorske županije. Postavljena je izložba radova učenika PŠ Krušljevo Selo na izabranu temu – jež, te promocija razglednice i brošure o bioraznolikosti. Projekt je kao cilj imao širenje kulture za mlade u civilnom sektoru zajednice i razvijanje svijesti o očuvanju kulturne baštine zajednice kroz kreativne sadržaje, radionice, edukacije, manifestacije te poticanje razvoja volonterstva putem zajedničkih projekata, partnerstva i inicijativa, a u skladu s lokalnim i županijskim programom za mlade.

Partneri na projektu

Partneri na projektu bili su Mreža udruga Zagor, Osnovna škola Oroslavje i Turistička zajednica grada Oroslavja, a ostvarene su suradnje i s Gradom Oroslavje, Tanjom Tukač, Viktorijom Šakoronjom, Monikom Čretni, Damirom Vojtićem, Dunjom Horvatin, Danijelom Horvatek – Tomić, MIMB-om i Termama Jezerčica. Izložbi su prisustvovali Miljenka Mužar, ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Krapinsko – zagorske županije, pročelnica Grada Oroslavja Zdenka Knezić, predsjednik Gradskog vijeća Oroslavja Stanko Čičko, predstavnici partnera i suradnika na projektu, članovi udruge, roditelji učenika i učenici PŠ Krušljevo Selo. Svim korisnicima, partnerima i suradnicima uručene su zahvalnice s prigodnim poklonima i promotivnim materijalima proizašlim iz projekta.

Kulturni program

Posebnu nagradu dobila je učenica Mia Tuđen, za sliku koja je odabrana kao najreprezentativnija za predložak razglednice. Učenici su izveli i svoj mali kulturni program na temu ježa te je nakon predstavljanja brošure o bioraznolikosti i rezultatima ostvarenima u sklopu projekta, koje je predstavio Darko Krušelj, voditelj projekta i predsjednik Udruge “Petrože – Krušljevo Selo”, uslijedilo zajedničko druženje uz okrjepu i domjenak za sudionike.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba