PRIPAZITE I PARKIRAJTE PROPISNO! Zagorski policajci tijekom veljače provode mjere pojačanog i učestalijeg nadzora parkiranja

Policija kažnjava zbog nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, ali i one koji svoj znak pristupačnosti “posuđuju” drugima

Objavljeno: 16.02.2019. AB

U cilju zaštite osoba s invaliditetom i povećanja njihove sigurnosti u prometu, kao i sprječavanja te sankcioniranja nepropisnog parkiranja na obilježenim mjestima bez znaka pristupačnosti, na području koje pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, a posebno na području Krapine i Zaboka, kao i na parkirališnim prostorima trgovačkih centara, zagorski policajci tijekom veljače provode mjere pojačanog i učestalijeg nadzora parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Velik broj

– Svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici svakodnevno neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Pozivamo vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom – apeliraju iz policije.

Kazna 700 kuna

Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a kazna je propisana i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama, jer je taj znak, istaknuto je valjan isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

 

 

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba