Iz Stubaka napokon stižu dobre vijesti

Slamaricu i Hotel “Matija Gubec” za oko 33 milijuna kuna kupila obitelj Poštek

Objavljeno: 15.02.2019. JJ

Slamaricu i Hotel “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama kupila je obitelj Poštek iz Stubičkih Toplica, potvrdio nam je Filip Poštek, direktor marketinga Hotela “Matija Gubec”. Njegova obitelj, naime, od 2015. godine hotel ima u zakupu, a danas ga je, zajedno sa Slamaricom, drvenim objektom sa slamnatim krovom koji je osamdesetih i devedesetih godina bio jedan od najpopularnijih zagorskih restorana, a sada je dio stečajne mase HTP-a Matija Gubec, kupila za oko 33 milijuna kuna.
– Ništa još nije gotovo. Treba još proći žalbeni rok, treba riješiti kupovninu, tako da bih se do onda suzdržao od iznošenja planova za budućnost. Za sada mogu reći da smo zadovoljni s time kako je sve to prošlo danas, a sada čekamo da postane pravomoćno i da se u potpunosti riješi vlasništvo – rekao nam je Poštek.

Komentar nam je dao i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak koji je zadovoljan kupnjom.

–  Hvala Bogu da se ta trakavica konačno riješila. Sada ljudi mogu ulagati i razvijati biznis, onako kako misle da je najbolje. To su naši, domaći ljudi, koji su u posljednje četiri godine hotel primili u svoje ruke i imaju više od 50 tisuća noćenja, to je jedna respektabilna brojka. Vjerujući tim brojkama u posljednje četiri godine, nadam se da će takvu brojku uspjeti napraviti i po pitanju Slamarice, koju namjeravaju obnoviti kako je nekad bila i dovesti ju u funkciju te vratiti na staze stare slave. Najvažnije je da se to riješilo, još to nije pravomoćna odluka, ima još i žalbeni rok koji mora proći, ali zadovoljni smo što konačno imamo vlasnike koji će to dovesti u red. Za Slamaricu je bilo još dvoje zainteresiranih, koji su odustali na zadnjoj licitaciji, no vjerujem ovoj domaćoj obitelji koja ju je kupila – kazao je Beljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba