Na Valentinovo u Mariji Bistrici održan 16. Recital ljubavne poezije “Željka Boc”

Prvu nagradu osvojila Jelena Stanojčić iz Zagreba za pjesmu ”Sanjam da letim”, a nagradu publike Martina Sviben iz Zlatar Bistrice

Objavljeno: 15.02.2019. zagorjeinternational

U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, na Valentinovo je u Domu kulture u Mariji Bistrici održan 16. Recital ljubavne poezije “Željka Boc”. Na ovogodišnji je natječaj pristiglo 313 pjesama od 74 autora iz svih krajeva Hrvatske. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša i Enes Kišević, odabrao je 58 radova od 52 pjesnika za zbornik ”Hod se nastavlja”, dok su na recitalu izvedene 43 pjesme.

Pohvale i nagrade

Tri su pjesme pohvaljene, a tri nagrađene. Treću pohvalu dobila je pjesma ”Jednostavno ti” Ljubice Ribić iz Varaždina, druga pohvala pripala je Marici Žanetić Malenica za pjesmu ”Miris ljubavi”, a prva Ivani Skuhala Karasman iz Zagreba, za pjesmu ”Šutim”. Treću nagradu osvojila je Slađana Benkus iz Maruševca, za pjesmu ”Tvoja ramena”, drugu nagradu Ljiljana Lukačević iz Ivanca za pjesmu ”Bršljan i stablo”, a prvu nagradu Jelena Stanojčić iz Zagreba za pjesmu ”Sanjam da letim”.

Glazbena gošća

Nagradu publike osvojila je pjesma ”Tebi” autorice Martine Sviben iz Zlatar Bistrice. Stihove su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbena gošća bila je Divna Šimatović na gitari. U ime pokrovitelja, prisutne je pozdravio načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a prisustvovali su rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević i predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba