Na Europskom kickboxing kupu “Karlovac Open 2019.” okupilo se 1890 natjecatelja iz 31 zemlje. Kickboxing klub Krapina, na dosad najjačem kupu, sudjelovao je s troje natjecatelja – Antonelom Cesarec, Nikolinom Rebić i Bornom Topolovcem u point fighting disciplini. Nikolina se borila u kategoriji starijih kadetkinja početnica +47 kg, gdje je zauzela peto mjesto, Borna je među mlađim kadetima do 32 kg podijelio deveto mjesto, dok je Antonela u svojoj kategoriji izgubila odmah u prvom kolu, ali je zato briljirala u Grand Champion kategoriji među mlađim kadetkinjama, gdje je s tri pobjede osvojila prvo mjesto.

Ninja Zabok

Kickboxing klub Ninja Zabok predstavljalo je šest članova. Najbolji rezultat ostvario je Julian Vukić, s drugim mjestom u kategoriji dječaka početnika do 24 kilograma u point fightu. Julijan je imao četiri borbe i u finalnoj izgubio od iskusnijeg protivnika. U svojoj je kategoriji imao 14 natjecatelja. Leona Bartolin osvojila je treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kilograma u point fightu. Leona je odradila tri kvalitetne borbe i izgubila u polufinalnoj s dva boda razlike. U njenoj kategoriji bilo je 12 natjecateljica. Leonardo Čvek osvojio je treće mjesto u disciplini light contact i deveto mjesto u point fightu. Ostali natjecatelji koji su nastupili za klub, a nisu ovog puta došli do medalje, su Nikola Vukić (dječaci početnici – 28 kilograma), Gabrijel Latin (mlađi kadeti početnici – 32 kilograma) i Elena Čvek (mlađe kadetkinje – 42 kilograma).

Petero najspremnijih

Kickboxing klub Zmaj iz Bedekovčine predstavilo je pet najspremnijih natjecatelja u 12 startova: Elena Ljubek, Ana Sovec, Stjepan Sedak, Ivan Bertić i Diana Franke. U light contactu Elena Ljubek je bila druga u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kg, Ana Sovec peta u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg, Stjepan Sedak također peti u kategoriji juniora do 57 kg te Ivan Bertić prvi u kategoriji juniora do 84 kg i drugi u kategoriji seniora do 84 kg. U kick lightu, Elena Ljubek je bila prva u kategoriji starijih kadetkinja – početnica do 42 kg te u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kg, Ana Sovec je bila druga u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg, a prva mjesta osvojili su i Stjepan Sedak (kategorija juniora do 57 kg), Ivan Bertić (kategorija juniora do 74 kg), Diana Franke (kategorija seniorki do 65 kg) i kategorija seniorki do 70 kg. Iz kluba Bušido Sveti Križ Začretje, Antonija Škreblin je u kategoriji starijih kadetkinja početnica do 65 kg osvojila drugo mjesto. (ib, jj)