Sutra u Zaboku otvorenje izložbe suvremenog nakita Tene Glumpak

“Volim nakit i veliko mi zadovoljstvo predstavlja sve što vlastitim rukama mogu stvoriti”

Objavljeno: 08.02.2019. JJ

Sutra u 18 sati Pučko otvoreno učilište Zabok organizira otvorenje izložbe suvremenog nakita Tene Glumpak, u Velikoj galeriji grada Zaboka, s početkom u 18 sati.

Tri skupne izložbe

Tena je rođena 1983. godine u Zaboku. Nakon završenog školovanja u općoj gimnaziji, završila je stručni studij graditeljstva i specijalistički diplomski studij građevinarstva te radi kao suradnica u projektiranju u arhitektonskom uredu u Zaboku. Edukaciju za oblikovanje suvremenog nakita završila je 2014. godine u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta, kod voditelja Davora Šuka. Sudjelovala je na tri skupne izložbe “Od umijeća do umjetnosti”. Izrađuje nakit od bakra, mesinga, srebra, epoxy smole te ih ponekad kombinira s kožom i raznim kamenjem.

Arhitektura i priroda

– Veliko zadovoljstvo mi predstavlja sve što vlastitim rukama mogu stvoriti i uzbuđenje koje dolazi s tim hoću li uspjeti realizirati ono što sam u svojoj glavi zamislila. Inspiraciju nalazim u djelima nekih slikara, arhitekturi i prirodi, koja je uvijek nepresušan izvor posebnih oblika i boja. Volim nakit, volim ga nositi, gledati i stvarati. Nekada je nakit bio statusni simbol, a danas ga uglavnom smatraju modnim izričajem, međutim, mislim da on još uvijek puno govori o osobnosti onoga koji ga nosi. Obrada metala nije samo proces mijenjanja oblika i forme materijala, već istinsko nadahnuće koje obuzima čovjeka i tjera ga u nova istraživanja – kaže umjetnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba