Prva edukativna i domoljubna glazbeno – scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji

Više od 700 učenika iz Zaboka i Brestovca Orehovičkog uživalo u glazbeno – scenskom prikazu “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”

Objavljeno: 08.02.2019. zagorjeinternational

Više od 700 učenika u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku i u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom u srijedu i četvrtak je uživalo u glazbeno – scenskom prikazu “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”, koju organiziraju dragovoljci HOS-a.
U Zaboku se prisutnima obratio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok Josip Horvatin, a u Brestovcu Orehovičkom Stjepan Jaković, tajnik Udruge Bedekovčina.
To je prva edukativna i domoljubna glazbeno – scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Do sada je izvedena u 148 gradova i općina u Hrvatskoj i iseljeništvu (SAD, Australija, Novi Zeland, Kanada, Njemačka, Austrija, Švicarska i BiH), a u izvedbi je sudjelovalo više tisuća izvođača, među kojima su folklorni sastavi, klape, pjevački zborovi i glazbeni orkestri, baletne i dramske skupine. Namijenjena je učenicima, studentima i mladima, a do sada ju je gledalo 80-ak tisuća posjetitelja u zemlji i svijetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba