Mreža udruga Zagor u okviru projekta “#alarmirajse” organizira kreativni natječaj u kojem mogu sudjelovati svi zagorski srednjoškolci

Pismom, slikom ili multimedijom izrazite što mislite o vršnjačkom nasilju i kako ga zaustaviti – najbolji radovi se nagrađuju

Objavljeno: 07.02.2019. AB

Mreža udruga Zagor poziva sve zainteresirane učenike zagorskih srednjih škola da sudjeluju u kreativnom natječaju, kojim se želi naglasiti značaj nenasilnog rješavanja problema i sukoba među mladima.
Natječaj se provodi do 13. veljače u tri kategorije: literarni radovi, likovni radovi te multimedijski sadržaj.
Svi pristigli radovi predstavit će se na javnom obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, 27. veljače u Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije u Zaboku, kada će se uručiti i simbolične nagrade za po jedan rad iz svake kategorije. Natječaj se provodi u okviru projekta “#alarmirajse” u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok. Inače, projekt je započeo 1. prosinca prošle i traje do 30. studenog ove godine, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Jednogodišnji projekt “#alarmirajse” traje do 30. studenog ove godine, a Mreža udruga Zagor provodi ga u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok, dok ga financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u ukupnom iznosu od 125.000 kuna.
Projekt preventivno pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba među mladima, a opći cilj je smanjenje nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti među mladima, te podizanje svijesti o prisutnosti nasilja među mladima kao i o potrebi preventivnog djelovanja kroz provedbu javne kampanje. U okviru projekta provodit će se različite aktivnosti: edukativne i kreativne radionice za mlade o nenasilnom rješavanju sukoba, edukativne radionice za nastavnike i druge stručnjake koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, kreativne radionice fotografije s teorijskim i praktičnim dijelom, radionice snimanje videa i radio jingla s preventivnim porukama, obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, kroz koje će se raditi na različitim pojavnim oblicima nasilja među mladima te osvještavanju istih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba