Koordinacijski odbor projekta “Zdravi grad Zabok” provodit će nekoliko aktivnosti povodom Svjetskog dana bolesnika

Organizira se Dan otvorenih vrata operacijskog bloka OB Zabok, te akcije mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i tjelesne težine

Objavljeno: 07.02.2019. JJ

Povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, Koordinacijski odbor projekta “Zdravi grad Zabok” u suradnji s Općom bolnicom Zabok, Domom zdravlja Krapinsko – zagorske županije, Srednjom školom Pregrada i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ organizira nekoliko aktivnosti. U subotu od 9 do 12 sati održat će se Dan otvorenih vrata operacijskog bloka OB Zabok. Akcije mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i tjelesne težine, uz savjete o zdravim navikama i mogućnostima prevencije na rasporedu su pak u ponedjeljak u OB Zabok od 9 do 11 sati, te na Zivtovom trgu 10, u prolazu, od 9 do 11 sati.
– Pozivamo građane da se odazovu akcijama i da svi zajedno pokažemo brigu o našem zdravlju. Cilj Svjetskog dana bolesnika je poticanje svijesti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od njih zaslužuje. Time se ujedno sve ljude potiče da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele. U zdravstvenoj je skrbi, osim stručne pomoći, osobito važan humani pristup i emocionalna podrška oboljelima. Niti jedan se bolesnik, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi ili okolnosti koje su dovele do razvoja bolesti, ne bi trebao osjećati odbačenim, zaboravljenim ili krivim za vlastitu bolest. Obilježavanjem ovog dana izražava se i zahvala svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji skrbe za bolesnike, na trudu i humanosti koju iskazuju svojim radom. Srdačno vas očekujemo – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba