Zagorska demokratska stranka proslavila je 22. rođendan, što je bila prilika da se osvrnu na svoje dosadašnje rezultate u lokalnoj i regionalnoj politici

“Prvi smo se zalagali za izgradnju OB Zabok i poslovnih zona, a spriječili smo privatizaciju Spec. bolnice u Stubičkim Toplicama i tako sačuvali stotine radnih mjesta”

Objavljeno: 05.02.2019. AB

Povodom 22. obljetnice Zagorske demokratske stranke, održana je sjednica užeg Predsjedništva stranke koja je osnovana 5. veljače 1997. godine u Oroslavju.
– Od dana osnutka do danas, ZDS se kontinuirano zalagao i zalaže za se bolji i kvalitetniji život svih Zagorki i Zagoraca. ZDS se prvi zalagao za izgradnju Opće bolnice Zabok, srednjih škola i gimnazije u Zaboku kao i otvaranje visokoškolskih ustanova i fakulteta, kako bi se što većem broju mladih Zagoraca omogućilo visoko obrazovanje. Zalagali smo se za otvaranje industrijskih i poslovnih zona, razvoj što kvalitetnije zdravstvene i socijalne skrbi te njegovanje i promicanje kajkavske kulturne baštine – istaknuto je na sjednici Predsjedništva. Dodano je kako je upravo na prijedlog ZDS-a Krapinsko – zagorska županija postala punopravna članica Skupštine europskih regija (SER).

“GMO free” županija

– U svim kriznim situacijama imali smo svoj stav i branili smo interese Zagorja protiveći se otvaranju Azilantskog centra u Stubičkoj Slatini, spriječili smo privatizaciju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i time sačuvali stotine radnih mjesta. Na prijedlog ZDS-a, Krapinsko – zagorska županija je donijela odluku temeljem koje smo postali “GMO free” županija, u kojoj nije dozvoljena upotreba GMO sjemena. Ukazivali smo na prometne probleme, te nužnost izgradnje sigurnosnih prijelaza preko željezničkih pruga, otvaranje i izgradnju novih prometnica koje su sada većim dijelom izgrađene. Zalagali smo se za uvođenje temeljnog dohotka koji bi omogućio veću socijalnu sigurnost i bolji životni standard svih građana, ali ta je ideja prošlog mjeseca realizirana u Italiji. Da je bilo više sluha za prijedloge ZDS-a, uvjereni smo da danas mladi ne bi odlazili iz Hrvatske u tako velikom broju – zaključilo je Predsjedništvo.
Istaknuli su da se u Zagorju pojavljuju neke nove stranke čije članstvo čine politički prebjezi i trgovci.

Žedne preko vode

– Oni obećavaju brda i doline ne bi li po ne znamo koji puta lažnim obećanjima pridobili povjerenje birača. Svi znamo da nema značajnih pomaka u pokretanju poljoprivredne proizvodnje, realizaciji projekata u turizmu, zdravstvu i školstvu. Iako imamo nezagađenu zemlju, industrijske zone, termalne izvore i školovane mlade ljude, gospodarstvo ostvaruje najniži BDP u RH. Stoga nemojte dozvoliti prodavačima magle da Vas još jednom prevedu žedne preko vode. ZDS će se nastaviti zalagati za svekoliki razvoj Zagorja kvalitetnim programima za obradu nezagađene zemlje, bolje korištenje formiranih industrijskih zona, stavljanje u funkciju termalnih izvora, otvaranje novih radnih mjesta primjenom modernih tehnologija, što će omogućiti ostanak mladih i školovanih ljudi u našem Zagorju – zaključeno je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba