U Krušljevom Selu tradicionalno proslavljeno Blaževo

Nakon blagoslova grla i jabuka, djeca i mladi izveli igrokaz, a održano je i druženje uz vino, čaj i kolače

Objavljeno: 05.02.2019. JJ

Trinaestu godinu, Udruga “Petrože – Krušljevo Selo” organizirala je proslavu Blaževa, odnosno, blagdana sv. Blaža, zaštitnika kod bolesti grla. Prigodnom lokalno – tradicijskom manifestacijom, Udruga održava kontinuitet očuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, a kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme, povezuje različita društva, pojedince i izvođače, čime se djecu i mlade potiče na uključivanje u aktivnosti civilnog društva, očuvanje tradicije i volontiranje u zajednici.
U ispunjenoj kapeli sv. Petra i Pavla u Krušljevom Selu, prije početka manifestacije proslavljena je sveta misa koju je predvodio vlč. Dragutin Bosnar i na kojoj su, prema tradiciji krušljevljanskog kraja, blagoslovljene jabuke i ljudska grla.
Nakon misnog slavlja, sekcija za djecu i mlade Udruge “Petrože – Krušljevo Selo”, “Štrumfovi”, izvela je igrokaz koji je osmislila Viktoria Kuleš. Udruga je ugostila i Udrugu žena i djevojaka Kraljev vrh. Program je vodila Danijela Horvatek-Tomić, dugogodišnja volonterka u udruzi i njezina podržavajuća članica. Nakon recitala, duhovnih misli i pjesama, nastavljeno je zajedničko druženje i okrjepa uz kuhano vino, čaj i kolače. Svatko od prisutnih mogao je kući ponijeti blagoslovljene jabuke. Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba