Dožupani se pohvalili na konferenciji za medije u Krapini:

Krapinsko – zagorska županija je u ovoj godini kroz natječaje i javne pozive osigurala više od dva milijuna kuna

Objavljeno: 05.02.2019. AB

Krapinsko – zagorska županija je u 2019. godini kroz natječaje i javne pozive osigurala 2 milijuna i 35 tisuća kuna. Po prvi puta, svi natječaji i javni pozivi bit će raspisani istovremeno, istaknuto je na konferenciji za medije u Krapini.
– Prvi puta smo pokušali ujednačiti uvjete i načine bodovanja, ali poštujući prisutne specifičnosti. Tako je javni poziv otvoren u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskim pravima, demokratizaciji i razvoju civilnog društva.

Do 25. veljače

Na taj se natječaj, koji je otvoren do 25. veljače, mogu javiti udruge iz tri područja: zdravstvo i socijalna zaštita, briga o djeci i mladima te ljudska prava, demokratizacija i razvoj civilnog društva. Za te je programe osigurano 600 tisuća kuna, može se prijaviti samo jedan projekt ili program, a najviši mogući iznos koji netko može dobiti je tisuću kuna. Otvoren je i javni poziv o promicanju istine o Domovinskom ratu, gdje se udruge mogu prijaviti u dva područja: zdravstvena i socijalna zaštite te promicanje i očuvanje istine o Domovinskom ratu. U sklopu tog javnog poziva osigurano je 250 tisuća kuna, najveći mogući iznos potpore je 30 tisuća kuna, a natječaj je također otvoren do 25. veljače, uz mogućnost prijave samo jednog projekta ili programa. Za projekte i programi u kulturi osigurano je čak 885.000 kuna, a zainteresirani se mogu prijaviti u tri kategorije. Za izdavaštvo je osigurano 135 tisuća kuna, za manifestacije u kulturi 450 tisuća kuna te za obnovu i zaštitu spomeničke i nematerijalne baštine 200 tisuća kuna. Mogu se prijaviti ukupno dva projekta po području, a četiri na sveukupni natječaj. Proširili smo i neke kriterije bodovanja, a najmanji mogući iznos koji je moguće ostvariti je 5000, dok je najveći 200 tisuća kuna, rekla je zamjenica župana Jasna Petek, dodavši da se, osim udruga, na ovaj natječaj mogu prijaviti fizičke i pravne osobe, samostalni umjetnici, ustanove u kulturi, vjerske zajednice, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i dr. Do 15. prosinca, odnosno do utroška sredstava, otvoren je i javni poziv za pokroviteljstva, manifestacije i druga događanja od važnosti za Krapinsko – zagorsku županiju. Minimalno se može dobiti 2000, a maksimalno 20.000 kuna. Poseban kriterij je usmjerenost na potrebe u zajednici koji su od međunarodnog i državnog značaja.

Poljoprivreda

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek predstavio je javni poziv za poljoprivrednike. Istaknuo je kako je za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga osigurano 200 tisuća kuna, a ta su sredstva usmjerena za različite oblike edukacije i osposobljavanja, organizaciju i sudjelovanje na sajmovima, aktivnosti registracije robnih marki te promociju poljoprivrednih proizvoda. Natječaj je također otvoren do 25. veljače, a visina potpore iznosi do 30 tisuća kuna po korisniku.
Istaknuto je kako će za četiri veća natječaja i javna poziva biti održane informativne radionice za potencijalne prijavitelje kako bi im se olakšao postupak pisanja projektnih prijedloga, ali i bolje upoznalo sa samim postupkom natječaja i javnih poziva. Raspored radionica može se pronaći OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba