Na šestoj sjednici Savjeta mladih KZŽ, podneseno Izvješće o radu u 2018. godini

Hrvoje Novak: Najvažnija aktivnost bila je edukacija članova Vijeća učenika, na kojoj su sudjelovali predstavnici svih zagorskih srednjih škola

Objavljeno: 05.02.2019. JJ

Na šestoj sjednici Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije, podneseno je Izvješće o radu u 2018. godini. Istaknuto je kako je županijski Savjet mladih u prošloj godini održao pet sjednica, sudjelovao na brojnim aktivnostima održanima u županiji, Hrvatskoj i inozemstvu te je po prvi puta u suradnji sa srednjim školama proveo edukaciju članica i članova Vijeća učenika, kojoj je prisustvovalo 30-ak mladih predstavnika svih srednjih škola u KZŽ. Predsjednik Savjeta mladih Hrvoje Novak upravo je tu radionicu istaknuo kao najvažniju u prošloj godini.

Međunarodne aktivnosti

Istaknuo je i međunarodne aktivnosti koje je financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije, odnosno edukativne treninge na kojima su sudjelovali članice i članovi Savjeta mladih, a održani su u Tallinnu i u Cataniji. Kako bi što bolje pratio provedbu Regionalnog programa za mlade 3.0, Savjet mladih KZŽ oformio je Radnu skupinu za praćenje i provedbu programa za mlade, čiji su članovi i članice pročelnici i pročelnice relevantnih upravnih odjela KZŽ, te predstavnici javnih ustanova. Novak je okupljene izvijestio i o aktivnostima koje se poduzimaju za prijavu projekta u sklopu Erasmus+ programa – strukturirani dijalog “ZEuZ – Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam”. Šezdesetak mladih iz srednjih škola u Oroslavju, Pregradi i Zlataru trebalo bi se kroz projektne aktivnosti upoznati s mogućnostima sudjelovanja u demokratskom životu te razviti i ojačati kapacitete za uspostavu kvalitetnog strukturiranog dijaloga s donositeljima odluka.

Uključivanje mladih

Predsjednik Savjeta mladih je na kraju istaknuo i kako će u svom djelovanju i aktivnostima za 2019. godinu, Savjet mladih KZŽ naglasak staviti na što veće uključivanje i edukaciju mladih, kao i neposrednu komunikaciju s njima.
Sjednici su prisustvovale predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba