Nacionalni servis “Lokalna Hrvatska” svake dvije godine dodjeljuje nagrade jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje najviše objavljuju na webu i društvenim mrežama, a ne tiče se javnih poziva, obavijesti i natječaja…

Krapinsko – zagorska županija dobitnica je Zlatne plakete za informiranje, kod općina je “brončana” Gornja Stubica

Objavljeno: 04.02.2019. AB

Krapinsko – zagorska županija dobitnica je Zlatne plakete za informiranje, nagrade koju servis “Lokalna Hrvatska” dodjeljuje svake dvije godine.
Radi se o nacionalnom servisu vijesti lokalne samouprave, kojeg podržavaju Udruga Gradova RH i Hrvatska zajednica županija te okuplja više od 70 jedinica lokalne i regionalne samouprave čije se objave na internetu prenose od 0 do 24 na portal, društvene mreže Facebook, Twitter, Instagram te dnevni newsletter i PDF izdanje.
Svake dvije godine, bijenalno, dodjeljuju se “Plakete Lokalne Hrvatske”, najaktivnijim članicama servisa u internetskom informiranju temeljem prebrojenih web objava koje servis preuzima, a pritom zanemarujući javne pozive, obavijesti i natječaje.

“Crno”, “žuto” i “klikabilno”

– Osim obveznih informacija, poput natječaja i javnih poziva, koje predviđa Zakon o javnom informiranju, lokalno web informiranje putem stranica JLP(R)S predstavlja jedan od bitnih načina kojima žitelji vide aktivnosti uprave mjesta, direktno izabranih čelnika, ali i sve one vijesti koje ne nalaze mjesto u komercijalnim medijima jer nisu “crne”, “žute”, “klikabilne”. To pruža mogućnost jedinicama lokalne samouprave da istaknu uspjehe ili aktivnosti u raznim područjima koje nisu od nacionalnog značaja, ali su značajne samim žiteljima, susjedima i zajednici – istaknuto je.
U kategoriji županija 2017. – 2019., Srebrnu plaketu dobila je Međimurska, a Brončanu plaketu Zagrebačka županija. Kod gradova, Zlatnu plaketu dobila je Pula, Srebrnu plaketu Samobor, a Brončanu plaketu Vukovar, dok su kod općina plakete osvojile Pitomača Zlatnu plaketu, Blato Srebrnu plaketu te Gornja Stubica Brončanu plaketu.

Nova motivacija

– Izrazito smo ponosni što je naš trud kojeg svakodnevno ulažemo u objektivno, pravovremeno i aktivno informiranje javnosti prepoznat od strane struke. Priznanje koje je Krapinsko – zagorskoj županiji dodijelio renomirani servis “Lokalna Hrvatska”, za nas predstavlja veliku čast, istovremeno i odgovornost. To nam ujedno daje i motivaciju da i dalje nastavimo ulagati napore da do javnosti dopru sve one vijesti, koje jesu bitne, ali zbog činjenice da nisu obojene “crnilom” ili “žutilom”, bez dodatnog angažmana ponekad ne uspiju zaokupiti pozornost medija koju zaslužuju. Posebno smo ponosni i na činjenicu da je Krapinsko – zagorska županija jedna od najtransparentnijih jedinica lokalne samouprave u RH, što potvrđuje i činjenica da svake godine od Instituta za javne financije, koji radi istraživanje proračunske transparentnosti županija, gradova i općina, dobivamo “čistu peticu” – kazao je župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba