U Svetom Križu Začretju u subotu je u sklopu projekta “Mladi poljoprivrednik”, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održana radionica “Kako osnovati OPG”, koju je vodila Dragica Tresk Penzić iz Ministarstva poljoprivrede.

Partneri na projektu

Na radionici su budući mladi nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava upoznati s dokumentacijom i postupkom kod osnivanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.
Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa (LAG) Vallis Colapis, a partneri su Udruga mladih Feniks te općine Sveti Križ Začretje, Žumberak, Draganić i Krašić.
CIlj projekta “Mladi poljoprivrednik” je informirati i educirati mlade o mogućnostima bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom i seoskim turizmom, sve u cilju njihova zapošljavanje i ostanka u ruralnim područjima.

Studijski posjet

Sljedeća radionica “Kako financirati OPG i izradit poslovni plan” održat će se 16. ožujka u 10 sati, također u Općini Sveti Križ Začretje, a nakon radionice ići će se u studijski posjet uspješnim zagorskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te starim zanatima.
– Svi mladi od 15 do 30 godina s afinitetom prema bavljenju poljoprivredom, ruralnim turizmom ili samo željom da saznaju nešto više o ovome području, mogu se prijaviti za sudjelovanje na projektu putem e-maila: [email protected] – ističu organizatori.