DVD Marija Bistrica održalo je svoju 130. redovnu izvještajnu skupštinu

Uspješno odrađena tri požara, šest dežurstava pri spaljivanju korova i te logistička pripomoć prilikom društveno-kulturno-sportskih i vjerskih događanja

Objavljeno: 03.02.2019. zagorjeinternational

DVD Marija Bistrica održalo je svoju 130. redovnu izvještajnu skupštinu, na kojoj je istaknuto kako broje 80 članova s pravom glasa, devet podupirućih članova, kao i 25-ero djece od 6 do 12 godina.

Vatrogasna natjecanja

– Zabilježene su tri intervencije, i to požar vikend kuće u Gusakovcu i dva požara gospodarskih objekata, u Lazu Bistričkom i Podgorju Bistričkom. U prosjeku je na intervencije izlazilo 10 vatrogasaca. Pored toga, Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok, ispostava Marija Bistrica, na području općine Marija Bistrica odradila je i samostalno 10 intervencija. Zabilježeno je i šest dežurstava na poziv građana, prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja, a kao i prethodnih godina članovi su sudjelovali u pranju prometnica i nogostupa u centru Općine, prije nadolazećih većih blagdana i hodočašća, kao i kod prijevoza vode prilikom nestašica – istaknuto je.
Uz to, interventno odjeljenje je s pet članova nastupilo na terenskom natjecanju vatrogasaca u Klanjcu, a i prošle godine odrađena su dežurstva i logistička pripomoć prilikom društveno-kulturno-sportskih i vjerskih događanja u općini.
U društvu ističu i suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Donja Stubica, koje je u 2018. godini u vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica organiziralo četiri akcije darivanja krvi.
Klara Babić, kao voditeljica, podnijela je izvješće o radu s djecom u 2018. godini. Istaknula je da je nastavljen rad sa ekipom djece, a male vatrogasce pohađalo je ukupno 25 djece (10 djevojčica i 15 dječaka).

Obnova Vatrogasnog doma

Inače, u rujnu je Vatrogasni dom prijavljen na natječaj za energetsku obnovu, kojom je predviđena zamjena krovišta, ugradnja nove stolarije, grijanja, rasvjete te ugradnja termofasade. Sav trošak za izradu projektne dokumentacije financirala je Općina Marija Bistrica, a rezultati se očekuju uskoro.
Skupštinu su pozdravili načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, član Predsjedništva VZKZŽ-e Željko Stošić te rektor Svetišta MBB-e, preč. Domagoj Matošević. Inače, DVD Marija Bistrica ove godine slavi 130. godišnjicu, a proslava je planirana za 18. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba