Svoje projekte mogu prijaviti strukovne i umjetničke škole

Ministarstvo turizma dodjeljuje ukupno 400 tisuća kuna potpore za stvaranje novih turističkih proizvoda, nove oblike promocije, uvođenje IT komunikacijskih tehnologija…

Objavljeno: 31.01.2019. JJ

Ministarstvo turizma je, s ciljem poboljšanja kvalitete ugostiteljsko – turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru, objavilo javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje
kvalitete ljudskih potencijala. Ukupno 400 tisuća kuna iz programa bit će dostupno za širok spektar projekata, koji uključuju stvaranje turističkih proizvoda, promociju, uvođenje IT komunikacijskih tehnologija i sl.

Bespovratne potpore

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se tako za novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog i privatnog sektora te znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana, zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.), te za nove oblike promocije, kao što su brending, uvođenje IT komunikacijske tehnologije (korištenje društvenih mreža, internet) i dr.

Do 28. veljače

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači županija, Grad Zagreb ili Republika Hrvatska, a svaka škola koja se kandidira na projekt, prijavljuje tim koji se sastoji od jednog mentora i najmanje tri člana (učenika). Iznos zatraženih sredstava može biti najviše 20 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedna škola, odnosno 50 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dvije ili više škola. Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će, između ostaloga, i projekti koji uključuju suradnju s gospodarskim subjektima, institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Javni poziv je otvoren do 28. veljače, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata može se pronaći na POVEZNICI.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba