Općinsko vijeće Marije Bistrice donijelo odluke o komunalnoj naknadi, komunalnom doprinosu te o visini paušalnog poreza za iznajmljivanje i smještaj u turizmu

Godišnji paušalni porez po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu ili objektu za robinzonski smještaj, iznosit će 150 kuna

Objavljeno: 30.01.2019. zagorjeinternational

U utorak je održana 17. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice, na kojoj je donesena Odluka o komunalnim djelatnostima na području općine. Odlukom se određuju vrste komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na području općine te organizacijski oblici obavljanja komunalnih djelatnosti. Na prijedlog načelnika, Vijeće je donijelo i Odluku o komunalnoj naknadi, s obzirom na zakonsku obvezu donošenja iste, sukladno novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu.

Vrijednost boda

Iznos komunalne naknade po četvornom metru (m²) površine nekretnine utvrđuje se množenjem koeficijenta zone (Kz), koeficijenta namjene (Kn) i vrijednosti boda komunalne naknade (B). Godišnji iznos komunalne naknade utvrđuje se množenjem površine nekretnine za koju se utvrđuje obveza plaćanja komunalne naknade i iznosa komunalne naknade po četvornom metru (m²) površine nekretnine. Bod je već određen Odlukom o vrijednosti boda komunalne naknade i iznosi 2,40. Donesena je i Odluka o komunalnom doprinosu te Odluka o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu, kojom se utvrđuje visina paušalnog poreza po krevetu, odnosno, po smještajnoj jedinici u kampu, kamp odmorištu i po smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj na području općine, neovisno o prebivalištu ili uobičajenom boravištu poreznog obveznika.

Imenovanje ravnateljice

Visina godišnjeg paušalnog poreza se utvrđuje po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu, kamp odmorištu i po smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj u iznosu od 150 kuna. Visina godišnjeg paušalnog poreza se utvrđuje jednako za sva naselja bez obzira na razred. Na dnevnom redu bila je i Odluka o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića “Pušlek”. Potvrđena je dosadašnja ravnateljica Jadranka Pezić, koja je i jedina poslala molbu na natječaj, za novi četverogodišnji mandat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba