Zagorski plivači uspješni u Sisku, na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za kadete

U individualnim i štafetnim utrkama osvojili čak 58 medalja, od čega 15 zlatnih

Objavljeno: 28.01.2019. JJ

Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Zabok nastupili su na dvodnevnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske za kadete, održanom u Sisku 26. i 27. siječnja. Organizatori su bili Hrvatski plivački savez, Plivački klub Sisak Janaf i klubovi Regije 4, u terminu kada se plivaju i ostala regionalna prvenstva u Hrvatskoj.  Nastupilo je 275 kadeta, mlađih kadeta i početnika iz 13 klubova teritorijalno najveće hrvatske Regije 4. Nastupili su plivački klubovi: Osijek Žito, Čakovečki plivački klub, Marsonia iz Slavonskog Broda, Međimurje iz Čakovca, Cerine iz Koprivnice, Sisak Janaf, Barok iz Varaždina, Vinkovački plivački klub, Orion iz Vinkovaca, Varaždinske Toplice, Vukovar  i Olimp Zabok.

Najbolja Jana Pavalić

Pod stručnim vodstvom Ivice Androića, iz trening baze Termi Tuhelj put Siska krenulo je 24 natjecatelja, od čega 14 djevojčica i 10 dječaka, od 2006. do 2010. godišta. Ukupno su u individualnim i štafetnim utrkama, podijeljenim u tri dijela programa, osvojili 58 medalja, od čega 15 zlatnih, 27 srebrnih i 16 brončanih. Najbolja kadetkinja iz redova Olimpa bila je Jana Pavalić, s osvojenih sedam medalja. Bila je najbolja u disciplinama 100 i 200 slobodno te 100 leptir. Najbolje rangirani kadet bio je Mauro Šipek Glavač, s osvojene četiri medalje. Najbolji je bio na 800 slobodno. Najbolja mlađa kadetkinja bila je Emma Horvat, s osvojenih sedam medalja. Najbolja je bila na 50 i 100 slobodno, te 100 leptir. Od mlađih kadeta, najbolji je bio Leon Novak, s osvojenih devet medalja, zlatni na 50 i 100 leptir. Mlađa kadetkinja Lori Šipek Glavač osvojila je tri medalje. U kategoriji početnika, istaknula se Helena Dinjar, s osvojenih sedam medalja. Viceprvakinja je postala na 50 i 100 slobodno. Najmlađi početnik iz redova Olimpa bio je Toto Šipek Glavač, s osvojenih 10 medalja. Bio je najbolji na 50, 100 i 400 slobodno, 50 leptir, 100 i 200 mješovito. Mlađe kadetska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Ema Horvat, Lori Šipek Glavač, Hana Blažević i Helena Dinjar, osvojila je brončanu medalju. Muška mlađa kadetska štafeta u istoj disciplini bila je srebrna. Plivali su Leon Novak, Ivan Fučkar, Matija Bartol i Patrik Dinjar.

PH u Zagrebu

Kadetska štafeta na 4 x 100 mješovito u sastavu Vanja Bartol, Marija Žnidarec, Jana Pavalić i Gita Vlahek, bila je brončana. Mlađe kadetkinje u istoj disciplini bile su srebrne. Plivale su Hana Blažević, Lori Šipek Glavač, Emma Horvat i Helena Dinjar. Mlađi kadeti u istoj disciplini bili su također srebrni, a plivali su Patrik Dinjar, Ivan Fučkar, Leon Novak i Toto Šipek Glavač. Unutar prvih deset u poretku plasirala se više puta Vanja Bartol i Hana Blažević među djevojčicama i Ivan Fučkar, Patrik Dinjar, Matija Bartol i Martin Pavlinić među dječacima. Za Olimp iz Zaboka na ovom natjecanju nastupili su i popravili svoja osobna vremena Enio Horvat, Niki Horvat, Pio Žnidarec, Lucija Borošak, Melani Halapir, Nika Sinković, Sara Kerep, Emili Halapir i Sara Žigman. Iduće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske za kadete u Zagrebu, koje će se održati 9. i 10. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba