U Stubičkim Toplicama održan 12. Robocup – ekipno državno natjecanje iz elementarne robotike za učenike viših razreda osnovnih škola

Najbolji mladi robotičari dolaze iz zagrebačke OŠ Gustava Krkleca, za što su nagrađeni Ljetnom školom tehničkih aktivnosti u Kraljevici

Objavljeno: 28.01.2019. Alen Brodar

U Stubičkim Toplicama u Hotelu Matija Gubec u subotu je održan 12. Robocup – ekipno državno natjecanje iz elementarne robotike, učenika viših razreda osnovnih škola. Sudjelovali su učenici iz sedam županija i Zagreba, ukupno 20 ekipa, od kojih 18 iz Hrvatske i dvije iz BiH, a natjecali su se u rješavanju zadataka iz strujnih krugova i robotičkih konstrukcija.

Ukupni poredak

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je ekipa iz zagrebačke OŠ Gustava Krkleca, čija je druga ekipa osvojila i treće mjesto, dok je drugo mjesto pripalo ekipi ZTK Sisak. Isti taj poredak bio je i u kategoriji robotičkih konstrukcija, dok je u rješavanju zadataka iz kategorije Strujni krugovi najbolja bila ekipa ZTK Split. Drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ Ladimirevci, a treće mjesto su podijelile ekipe OŠ Gustav Krklec i ZTK Sisak.
Svim natjecateljima iz nagrađenih ekipa dodijeljene su medalje i priznanja, a najuspješnija ekipa u ukupnom poretku nagrađena je Ljetnom školom tehničkih aktivnosti, koja će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.
Okupljene su prije početka natjecanja pozdravili krapinsko – zagorski dožupan Anđelko Ferek – Jambrek te načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić i ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica, Brigitte Gmaz, dok su u popratnom programu nastupili učenici iz škole domaćina.

Ministarstvo pokrovitelj

Organizator natjecanja bila je Hrvatska zajednica tehničke kulture, u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i Županijska zajednica tehničke kulture, a domaćin OŠ Vladimir Bosnar, sve pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba