[FOTOGALERIJA] SRETAN ROĐENDAN! Velik jubilej proslavila je marijabistrička auto kuća Hyundai Štagar – 40. obljetnicu poslovanja i 40. rođendan svog vlasnika, Miroslava Štagara

TOLIKO DOBRI, DA IM JE I PAPA POVJERIO SVOJ PAPAMOBIL: “Tata Mirko krenuo je 1979. iz male radionice, a sada smo treći po prodaji Hyundaija u RH – za to velike zasluge imaju naši vjerni djelatnici”

Objavljeno: 27.01.2019. Alen Brodar

Veliki jubilej proslavila je auto kuća Hyundai Štagar – 40. obljetnicu poslovanja, a dodatni razlog za slavlje bio je i 40. rođendan vlasnika, Miroslava Štagara. Bio je to razlog i za veliku proslavu s mnogo uzvanika, prijatelja i gostiju u Villi Vladimir.
Evocirale su se pritom uspomene od samih početaka auto kuće Štagar, koji sežu u sada već davnu 1979. godinu, kada je Mirko Štagar na našoj današnjoj adresi otvorio obrt u maloj radionici od svega 80 četvornih metara. Počeo je raditi samostalno, ali je s vremenom počeo zapošljavati djelatnike, autolakirere, jednog po jednog. Kroz 10-ak godina, postojeći prostor radione postao mu je premali za obujam posla i poboljšanje kvalitete usluge, pa u srpnju 1991. godine otvara novosagrađeni poslovni prostor termolakirnice, od 400 četvornih metara, s tada najsuvremenijom opremom, čime postaje najbolji i najperspektivniji autolakirer u Hrvatskoj, ali i šire.
U to vrijeme imao je šest zaposlenih i trojicu šegrta, a uz svoj posao radio je i u Srednjoj školi Oroslavje, a kasnije u Građevinskom školskom centru u Zagrebu, gdje je obučavao i predavao stručne predmete za zanimanje autolakirera.

Blagoslovio ih Papa

– Auto kuću Štagar je 1998. godine posjetio i Papa Ivan Pavao II., kada je prilikom posjeta Mariji Bistrici, baš kod njih, u osiguranom dvorištu, presjedao iz limuzine u Papamobil. Taj Papamobil je prethodnih tjedan dana bio kod Štagara na poliranju i zadnjim pripremama za dolazak Pape, koji je tom prigodom blagoslovio obitelj Štagar i radionu – ispričala je voditeljica programa Ana Kruhak.

Tri godine kasnije, Mirko je otvorio i tvrtku te potpisao ugovor o ovlaštenoj prodaji i servisu za Hyundai vozila. Počeo je sa servisom u postojećem prostoru, koji je bio vezan za prostor autolakirnice, međutim, taj je prostor ubrzo postao premali, pa je 2003. napravljen novi, trenutno postojeći objekt servisa, prema svim Hyundaijevim pravilima. Miroslav 2012. godine i službeno preuzima obrt, koji je star kao i on sam.
– Hvala svima koji ste došli, svi ste na neki način doprinijeli ovoj velikoj obljetnici, stoga veliko hvala na dugogodišnjoj suradnji, podršci i ukazanom povjerenju. Moram zahvaliti svojim roditeljima koji su ovaj posao pokrenuli i postavili dobre temelje, koje smo mi preuzeli i na kojima smo, nadam se, kvalitetno i hrabro nastavili s radom. Posebno zahvaljujem i našim djelatnicima, koji su dali velik doprinos našem poduzeću i rezultatima koje postižemo – kazao je Miroslav Štagar te potom uručio zahvalnice najzaslužnijim djelatnicima – Zdravku Zebecu, Nenadu Kruhaku i Martinu Plušćecu za 10 godina rada, Ivici Razumu za 20 godina, Ivanu Kovačeku i Ljubomiru Kuštu za 25 godina te Vladimiru Švigiru i Franji Čukelju za 40 godina rada.
Okupljenima se obratila i Miroslavova supruga i direktorica prodaje Hyundai Štagara, Nikolina Šestak Štagar.

Zaokružena priča

– Ovoj obitelji pridružila sam se prije sedam godina, pa tako i tvrtki te poslovanju. U tom periodu odradili smo vrhunski posao s Hyundaijem, to su nezapamćeni rezultati za jednu auto kuću u našoj županiji. Na trećoj smo poziciji po prodaji Hyundaija u Hrvatskoj, a prošla nam je godina bila rekordna, prodali smo 120 vozila. To je nadmašilo čak i naša očekivanja i planove. Tih rezultata ne bi bilo da 2012. godine, koja stvarno nije bila lijepa, kako za poslovanje, tako ni za obitelj Štagar, nije bilo gospodina Nike Kneza koji je u nama prepoznao da mi to možemo i da nastavimo svoj put s Hyundaijem, dok je za današnje rezultate zaslužna aktualna ekipa iz Hyundaija, pod vodstvom Domagoja Burića. Stoga svima jedno veliko hvala na podršci i suradnji – kazala je Nikolina Šestak Štagar da dodala da od prošle godine imaju i novu uslugu – Štagar zastupanje – agenciju za zastupanje u osiguranju, koja radi s nekoliko vodećih osiguravajućih kuća, tako da svojim strankama prilikom dolaska u auto kuću na servis, sada zaista ponuditi punu uslugu na jednom mjestu.
Među uzvanicima bili su i rektor svetišta Majke Božje Bistričke, prečasni Domagoj Matošević, koji je sve blagoslovio, kao i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.
– Moram se prisjetiti Miroslavovog oca, Mirka Štagara od kojeg je sve to krenulo. Svi smo ga jako dobro znali kao radišnog čovjeka koji je pomagao svojoj zajednici i mogu reći da Miroslav ima tu njegovu žicu. Pomaže svima oko sve, kao i Općini, sa svima odlično surađuje. Najveća vrijednost vaše firme su vaši djelatnici, koji su vam vjerni 10, 20, 30 i 40 godina. Upravo činjenica što kod vas ljudi rade od završetka škole do mirovine, dokazuje koliko brinete o svojim djelatnicima i njihovim obiteljima. Miro, hvala ti na tome što daješ zajednici i svojim djelatnicima, što širiš ime Marije Bistrice preko svog poduzeća, što sudjeluješ u našim manifestacijama i što uvijek u tebi možemo imati pouzdanog partnera – zaključio je načelnik Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba