[FOTO] U Krapini održana svečana dodjela priznanja najboljim zagorskim sportašima

Najbolji u 2018. godini Luka Lešković i Mihaela Oborovečki, nagrade za životno djelo Branku Piljeku i Stjepanu Ranogajcu

Objavljeno: 26.01.2019. Alen Brodar

U Krapini je održana svečana dodjela priznanja najboljim zagorskim sportašima u 2018. godini, a odlukom Športske zajednice Krapinsko – zagorske županije, najbolji sportaši seniori su streljačica Mihaela Oborovečki i savate boksač Luka Lešković.
– Dobar je osjećaj, ovo mi puno znači, to je jedno od najvećih priznanja koje sam dobio. Možda je čudno da malo Zagorje ima prvaka svijeta, ali navikneš se. U ovo je uloženo jako puno truda, 15 godina četiri do pet treninga tjedno – kazao je Luka Lešković.

Najbolji juniori

U izboru su bili i streljač Martin Oborovečki, savate boksač Marko Gospočić i plivač Karlo Iljaš, te, u ženskoj kategoriji, savate boksačica Helena Beljak i kickboxerica Diana Franke. U kategoriji juniora (14 – 18 godina), najbolji su plivačica Tesa Novak i kickboxer Ivan Bertić, dok su za najperspektivnije sportaše u kategoriji od 10 do 14 godina nagrađeni tenisačica Lana Preis i plivač Patrik Erceg. Najbolja momčad je Košarkaški klub Zabok, a najbolja ženska ekipa Plivački klub Olimp iz Zaboka. Najbolji sportaš iz ekipnih sportova je košarkaš Antonio Črnjević, a najbolji sportaši izvan županije su kuglašica Klara Sedlar i nogometaš Josip Posavec. Najperspektivniji sportaši izvan županije su Nika Jagečić, koja se bavi skijaškim trčanjem, te nogometaš Fran Tomek.
Nagradu za fair play primio je Streljački savez Krapinsko – zagorske županije, nagrade za razvoj sporta Dražen Dinjar i Saša Kundih, a nagrade za životno djelo Branko Piljek i Stjepan Ranogajec.
– Iza svega ovog stoji prije svega ljubav prema sportu, prema nogometu s kojim sam počeo, a kasnije nastavio kao trener i sportski djelatnik, iako sam se bavio i drugim sportovima. Možda je za ove mlade najbolje reći da sam uz sve ove aktivnosti u sportu u 45 godina, uspio završiti dva fakulteta. Dakle, djeca se mogu baviti sportom i ujedno biti vrlo uspješni u školi – kazao je Branko Piljek te dodao:
– U Zagorju djeluje 141 sportska udruga, oko 6000 sportaša. Što se tiče volje, situacija je dobra, a ako je materijalna podloga bolja, bolja su i uvjeti rada, samim time i rezultati. Međutim, najbitnije je da održimo masu koja se bavi sportom, jer kad sport gledate samo na razini pobjednika, on ne može opstati. Bitno je da se što više djece bavi sportom, da anuliramo sve nedostatke modernog načina života, sjedilačkog načina života i pretilosti. Tu smo, mislim, dali najviše što smo mogli – zaključio je Piljek.
– Čestitke svim dobitnicima, imamo sjajne sportašice i sportaše u vrlo širokom krugu sportova, od borilačkih, košarke, nogometa, streljaštva, plivanja, atletike, kuglanja, skijaškog trčanja… Kad imate svjetske i europske prvake, ne treba puno ni komentirati. Ako znamo koliko je veliko dostignuće nogometne reprezentacije koja je viceprvak svijeta, što onda reći na svjetsku titulu Luke Leškovića u savate boksu, gdje je pobijedio Japanca iz Tokija u jednoj maloj Donjoj Stubici. Ne znam koja bi bila prava riječ da se opiše taj uspjeh – kazao je župan Željko Kolar, dodavši kako Krapinsko – zagorska županija kroz proračun prati rad Sportske zajednice KZŽ.

Promicatelji sporta

– To sigurno nije dostatan novac, ali pokušavamo kroz razvoj infrastrukture, dajemo stipendije, a sve veće sportske događaje smo dodatno financijski popratili. Ne smijemo zaboraviti ni na sportske djelatnike, trenerice i trenere, ali i roditelje, koji u takozvanim “malim sportovima”, daju svoj obol da imamo tako sjajne rezultate u sportskim natjecanjima po čitavom svijetu – zaključio je Kolar.
Kao promicatelji zagorskog sporta, nagrađeni su veterani NK Zagorca, Savate klub Stubica i Božidar Smrekar. Odluku o nagradama Športskog saveza KZŽ donijelo je Izborno povjerenstvo u sastavu: Ivica Androić, Saša Kundih, Stjepan Merkaš Krojf, Tanja Tuđa, Srećko Znika i Tomislav Zrinšćak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba